piltilbake Fellestur på Helgelandskysten 2001

Foto: Bent Svinnung

For oss som har lagt vår elsk på Helgelandsskysten, kan en av sommerens to fellesturer bli nok en høydare!

Men hvor skal turen gå? Under finner du forslaget fra THPK-leder Georg Johnsrud, med de siste presiseringene som han sendte ut til klubben mailing-liste rett i forkant. Mye vakkert - og en del "gammalt kjent" for de som deltok på fellesturen for et par somre siden. - Og en annen gjeng kommer til å padle fra Ørnes til Skutvik (Svolvær). (Se ruteforslaget deres) Med andre ord: Mulighetene er mange - det er bare å velge!

Tilbake til THPK-turen: Georg har foreløpig ikke brydd seg så mye om hva som skjer før og etter sjølve turdagene. Så detaljer rundt rutevalg, hvordan vi skal komme oss fra/til osv. kan være tema som vi tar i diskusjonsforumet. Og er du potensiell deltaker, registrer deg slik at THPK kan varsle deg hvis det blir endringer i programmet.

Det er fritt fram for alle å komme med synspunkter og innspill om absolutt alt rundt turen. Bare å ta fantasien i bruk! Her er forslaget. Les det, studer kartet - og la det synke inn:

Søndag 15. juli
Oppmøte på Nesna om formiddagen. Sørgående hurtigrute går fra Nesna kl. 1100. Vi er med til Brønnøysund, hvor vi ankommer kl. 1700. Om kvelden padler vi ut til Lyngøya, 8-10 km.

Mandag 16. juli
krysser vi over til Vega, er været bra så padler vi på vestsida. Målet er øyene utenfor Sundsvoll, N-V sida av Vega. Distanse ca. 32 km.

Tirsdag 17. juli
Nord for Vega ligger Kilværfjorden, som består av et "hav" med "vær". Første etappe er til Kilvær, som er 15 km. Det går også an å ta en avstikker lengre ut i havet, til Hysvær. Videre nordover til Sandvær via Sørvær. Total distanse 27 km.

Onsdag 18. juli
videre nordover til Hestøy, så N-V til Gåsvær og videre til Skibbåtsvær. Nå er vi rett vest for Dønna. Her går det an å avslutte, hvis noen ønsker det, med å padle inn til Sandnessjøen. Distanse 36 km.

Torsdag 19. juli
starter med å krysse Søndre Åsværfjorden. Vi kommer nå nok en gang inn i et område med mange øyer. Målet er Kvitmåsøy. Distanse 20 km.

Fredag 20. juli
Vi er rett vest for Nesna, distanse inn ditt er ca. 40 km. Hvis været er ok så padler vi videre nordover, krysser Nordre Åsværfjorden til øya Lovunden (mer web: 1, 2, 3, 4, 5, 6), 15 km. Er været (fortsatt) fint kan de som vil ta turen til Træna, hvor man krysser Trænfjorden, distanse 18 km.
Hvis det ikke blir en avstikker til Træna, så padler vi østover mot nok et øyeldorado, og har Sandvær som mål. Distanse 20 km.

Lørdag 21. juli
I fra Sandvær er det 28 km til Nesna.

Dette gir 6 hele padledager, pluss 10 km på den første kvelden. På de 6 dagene skal det padles 180 km noe som blir 30 km pr. dag. Her er ikke avstikkeren til Træna tatt med.

Interessert i mer detaljerte kart? Her er turforslaget delt i tre: Del 1(Brønnøysund - Sandvær), del 2 (Sandvær - Kvitmåsøy), del 3 (Kvitmåsøy - Træna - Nesna).

Ennå ikke inspirert nok? Les mer om fjorårets fellestur her.

Det skulle gi nok å bruke hodet på for en stund. God fornøyelse!

Andre lenker:
Nesna historielag Sagn fra Helgeland
Helgeland - et spennende land! (Regional - geografisk analyse av Guido van Rijkom)

Andre lenke-tips? Legg dem inn her