Regattastart 2001 - Tirsdagsregattaene
Seiling i Nord-Norge kan virke vel kuriøst for mange, spesielt hvis referanseramma er varme sommerdager sørpå. Mens snøen fremdeles ligger metertjukk i fjellene er det sesongstart for Tromsøs regatta-travere. Tidlig i mai fjernes vinterpresenningen på rekordtid, mannskapet stresses på plass med rustne kommandorop - og så er vi i gang. Med tirsdagsregatta. Og vindstilla.
Gjestearbeider - på veg tilbake til Svalbard Framnes, Tromsøs andre - og eldste - Contrast 33 Avventende mannskap - Vinden løyer... Den obligatoriske kaffekoppen før vi kaster loss Er det for lite bus i storseilet? Finlirking - mens loggen viser 0,8. Hjalp det?
Skipperen speider: Er det vind noe sted? Dione, Tromsø tredje - og nyeste - Contrast 33. Slik vi som oftest ser henne: Bakfra Lettmatrosen - bak nypussete brilleglass Spinnakker-setting i tirsdagsvind krever fintfølende egenskaper og spinkelt utstyr Peise flatt... Storseilet rører ikke på seg... Duken kiles og lirkes opp ved hjelp av tynn-lisser og håndholdte skjøtehjørner


piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung