piltilbake Ny gamling på gang... nok en gang

Valget er tatt, Go'venna!

Via en "bomtur" til Sandøya i starten av mai har vi endt opp inneklemt og intimt i

Stamsund, fredag 18. juli 2003


Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung

Siste:

14.07.2003
Ja, da har langtidsvarselet - og tendensen i været talt:

Sted:
Det blir hageparty i Brattberggården ("1" på kartet. Alternativt trekker vi inn hvis noen ombestemmer seg)

Tid:
Fredag 18. juli fra utpå dagen
.
Maten er klar klokka 1800 - og ellers er vi altså der, med utepilsen.

Ta med drikke - vertskapet står for fòr, velkomst med mer...

Med andre ord: (Før vi hiver oss i kokinga) Nå er det tide med en kort "jeg kommer!" melding, enten på SMS/mobil 952 67631 eller mail) Så vi vet hvor mange vi må koke til.Brattberggården er et av de eldste husene i Stamsund. Bygget i heltømmer - og som stedets første leiegård har den huset et bredt spekter av folk og yrker. Men historikken kan vi ta når du/dere kommer...

Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung

09.07.2003
Vertskapet har registert en smule uro hos potensielle festlige, knyttet til temaet tid/sted... OM det kommer noe slikt?
Derfor - for å berolige alle: Det kommer! Men rett før, når værvarslet er på plass - og vi vet om det blir solfaktor eller sydvest.

Det opereres med andre ord med to alternativer: (Se kartet)
1. Penværsvarianten (Hagen til Oona - som virkelig bugner for tida!) og
2. Styggværsvarianten (I "salen", i bua til Gerhard)

Siden nedre Stamsund er forholdsvis trangbodd, har jeg også slengt på noen P-er som markerer egnete parkeringsplasser for dem som kommer bilvegen. Og for båtfolket er flytebrygga på Skjeret (sørsida) tegnet inn. Og: Alle avstander er små... Jeg skal hive ut et bilde når stedet er klart - men foreløpig må dere klare dere med en beskrivelse: Oona-huset er et hvitt eternitthus på toppen av en bratt skrent og Gerhard-bua er rød... (Veldig originalt...)

Tidspunkt: Også væravhengig. Inne hos Gerhard blir det mer "vanlig" start rundt sju-halvti, mens hagevarianten vil pakke på seg ut over ettermiddagen - og gli umerkelig over i noe spiselig sånn etter seks en gang... Ellers er det altså stor "slakk" hva gjelder fremmøtedato/tid og antrekk.... De som kommer for tidlig må bli med og ta utepils, mens de som kommer for seint.... Jo, da GJØR de det... smil

Overnatting i Stamsund: De med behov for mer enn flatt underlag for soveposen må gi lyd! Se ellers tidligere meldinger om overnattingstips i området rundt...

NÅ? Hjalp det? Mer detaljer følger seinere...

21.06.2003
Foto: Bent Svinnung Stemningsrapport fra en varm sommerettermiddag: Klippfisken godgjør seg i sola på kjøkkenveggen - i påvente av å bli forvandlet til noe etanes i stor gryte... Ingen skal gå sultne hjem.

16.06.2003
Da er Ariel godt fortøyd til gjestebrygga i Stamsund etter en strøken yttersida-seilas i helga. Rett ut forbi Hekkingen, og yttersida av Andøya og Vesterålen via stopp på Skipnes - før sisteetappen over Andfjorden og ned Gimsøystraumen. God bør fra nordvest og vest hele turen, snitt på 5-7 knop og mye vakkert vær. (Første døgnet gikk det i ett i 36 timer - siden meteorologene hadde lovt oss regnvær utpå natta. Det kom imidlertid ikke før i det vi la til kai på Skipnes) - Så: Nå er det ferie! Båtmekkinga står for tur...

15.05.2003
Begynt å tenke på overnatting? Det blir vel en del flatseng/telting, men er det noen som har behov for litt mer standard, har jeg inne en booking på to av buene til Skjærbrygga. (Ut mai) I utgangspunktet ca. 300,- per pers per natt, fordelt på dobbelt- og enkeltrom. Men dess flere på golvet - dess billigere... Uansett: Ut måneden, og etter den tid blir det opp til deg sjøl... eventuelt med bistand fra vertskapet hvis ønskelig.

09.05.2003
Telting inne i Stamsund kan være ymse. Du finner nok en plass å hive opp duken, men for dem med litt mer krav til omgivelsene kan Æsøya anbefales! Nydelig øy, nydelig lagune - og bare et kvarters padling sørover fra Stamsund sentrum.

26.04.2003
I dag ble de første blåskjellene og o-skjellene til bespisningen 18. juli sanket ved hjelp av vadere og lange armer. Og "den ånk'lie" datoen feira med ostegratinert heimefangst og vin - i all stillhet.


Foto: Bent Svinnung Opprinnelig invitasjon - med basic informasjon:

Foreløpig kun en dato - til ære for dem med utstrakt planleggingsbehov. Om det blir luftig og livat eller mer "vanlig" (hvis det å runde femti kan betraktes som - vanlig?) med bordkort og bordbønn? Se det gjenstår å se! Men det heiteste tipset går vel i retning av noe i friskluft- og dugnadsfolkets ånd - med stå-hår og stål-ånde helga til ende. Life's a beach, and then we paddle away... sort of.

Dere som kjenner meg vet at jeg hater store parties, mye virak, gaver og taler (grøss!) men jeg kan godt ofre meg for fellesskapet og agere alibi - slik at Lofot-drømmen (med vannrett regn og sørvest kuling?) kan la segFoto: Bent Svinnung realisere i maritime og eleverte omgivelser. Når det kommer til et stykke dreier det meste seg om å finne et passende påskudd - også for å samle de gamle... og ikke fullt så gamle. Stamsund egner seg for alle aldre og fasonger!


Foto: Bent Svinnung Praktiske detaljer rundt transport, innkvartering, helsesjekk osv. tar vi seinere. Foreløpig skal kun rødblyanten brukes - i almanakken. (Men klart: Vet du allerede , gi gjerne et pip...)


Hvorfor fredag? Mest for å påtvinge alle en skikkelig langhelg i orgasmiske omgivelser. Og samtidig gjøre det mulig for dem med blikket rettet mot Arctic Sea Kayak Race å rekke hurtigruta lørdag kveld. (Synd å måtte avbryte festen etter bare et døgn... Men må man - så må man!)

Dealen blir:

Foto: Bent Svinnung

Alle som har lyst, har lov. Ingen gjestelister, gavegalskap eller godord (kun ukvemsord, men de må spares til etter festen) Betydelig lettelse - og frihet - i valg av antrekk og ankomst(middel). - Vertskapet holder noe etanes i stor gryte, og et knippe nevenyttige vil bli mobilisert i sluttfasen. Og underveis. Men det meste kommer til å bli belastet improviseringskontoen.

Stort eller lite? Det er opp til dere. Spre budskapet! (De som føler seg forbigått fordi de ikke har fått personlig og gullkanta invitasjon er nån bleikinga! Det er ikke sånn det funker... Vil du, så skal du!)Foto: Bent Svinnung

Til slutt: (Det er kanskje komplett meningsløst å si det, men...) Hvorfor ikke benytte denne anledningen til å utforske Lofoten? Før, under eller etter festlighetene. - Perlene ligger der på rekke og rad og bare venter på deg!

Bent
piltilbake
© Tekst og bilder: Bent Svinnung