piltilbake

Stokkvika (Onøya)

Beliggenhet
Stokkvika ligger på sørvestsida av Onøya, med Kvitvær og Kvitværet i sør, Sjonøya og Rokøya i sørøst.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Stokkvika er en klassisk yttersia-strand med frodig gresslette bak. (Se også turberetningen Nordnorske sommerstreif.)

Adkomst
Hit kommer du enten per kjøl - eller på beina, via tursti som følger sørsida av Onøya

Utsikt/sol/klima
Stokkvika ligger åpent og sørvestvendt, og følgelig solfylt til på en steikanes sommerdag. Men samtidig tar vestaværet godt. Imidlertid gir den lille ryggen i vest og skogen ly om han skulle blåse opp.

Landingsforhold
Perfekt sandlanding. Litt langgrunn hvis du kommer aleine og treffer dårlig i forhold til flo og fjære.

Ankringsforhold
kart God sandbunn rett ut for stranda, og fine ankringsforhold sjøl om han skulle blåse opp. Bukta er forholdsvis dyp og gir nødvendig vern mot tungsjøen fra de fleste retninger.

Overnatting/telting
Nydelig gresslette rett bak stranda. Her kan du bare velge og vrake. Siden stranda er mye brukt av lokalbefolkningen er den godt utstyrt med både bord, benker og bålplass. Perfekt camp på en fellestur.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann. Du finner ingen bekker i området. Men er du i beit, kan du padle rundt til småbåthavna på nordsida og fylle der.

Brendsel
Primus-plass, lite eller ingen rekved siden både Stokkvika og Krongelvika rett vest er mye brukt sommerstid.

Turmuligheter
kart En skikkelig rundtur i området på kjøl er et must. Fortrinnsvis kajakk, siden området østover periodevis er ganske grunt. Ellers kan fotturen halve Onøya rundt anbefales. Og et besøk i Jonhola, tilholdssted for ei motstandsgruppe under andre verdenskrig hører også med. Du følger bare stien og skiltinga rett i bakkant av gressletta. Det er ikke mange minuttene gåing fra stranda til hola.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung