piltilbake

Storsanden og Hestvika (Rødøy)

Beliggenhet
Storsanden - og de øvrige strendene sørover mot Hestvika - under Rødøyløven - ligger på sørvestsida av i Rødøy, rett inn for Prestøya.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Storsanden har et ørlite preg av dansk vestkyst. Med vandrende sanddyne og ditto vegetasjon. Dess lenger sørover mot Hestvika du kommer, dess mer "kultiverte" og beskytta blir strendene. Her er det bare å velge og vrake - som det går fram av det øverste bildet, som er tatt fra toppen av Rødøyløven og rett ned på noen av sandidyllene. (Se også turberetningen Nordnorske sommerstreif.)

Adkomst
Hit kommer du kanskje først og fremst per egen kjøl. Fortrinnsvis kajakk, for farvannet på sørvestsida av Rødøy er urent. Men det er også fint gåanes, og kort veg langs opparbeida tursti til Klokkergården.

Utsikt/sol/klima
Storsanden og resten av strendene ligger vestvendt og åpent til. Nydelige midnattsolplasser, men Rødøyløva som troner mot øst kan ta en del av morrasola, alt avhengig av hvem av dem du velger. Men utsikten er førsteklasses - fortrinnsvis mot vest og sør.

Landingsforhold
Flotte sandlandinger. Men de nordligste kan bidra med røffe tak hvis han er vestlig, med litt sjø. Så du velger sjøl - og avpasser i forhold til værmeldinga.

Overnatting/telting
Gresslettene bak strendene varierer en del kvalitetsmessig. Fra flate tomter og grønt gress i sør - til mer sanddyner og avberra i nord.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann. Det er ingen bekker på denne sida av Rødøy. Men det er kort veg bort Klokkergården hvis du blir i beit.

Brendsel
Primus-plass, lite rekved å finne. Sjøl om sjansen er størst i nord.

Turmuligheter
En tur i området med kajakk er et absolutt must! En tur øya rundt også, hvis du har tida. Og en tur på Rødøyløven hører også med.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung