piltilbake Til Lofoten neste sommer?

Foto: Bent Svinnung
Kulturkontoret i Vågan kommune (Tlf. 75 42 01 20, E-post: kultur@vagan.kommune.no) går nå høyt ut i forhold til båtfolket - og flagger både gjestfrihet og garanti for at vi sjøfarende skal bli tatt godt vare på til sommeren:

Kommer du til Lofoten til sommeren, garanterer vi at du vil sitte igjen med sterke inntrykk. Spesielt dersom du kommer seilende. Lofoten er i seg selv et eldorado for oss med seil som framdrift. Neste sommer blir ekstra spesiell. To store seilaser kommer samtidig til mål i Kabelvåg og Svolvær - Vestfjordseilasen og den internasjonale regattaen Dinartica.

Ønsker du å oppleve natur, kunst og kultur, så er Lofoten - og spesielt Svolværområdet - attraktivt. To store festivaler avholdes - Lofoten Internasjonale Kunstfestival og Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest. Har du seilbåt som framkomstmiddel, vil du bli mottatt med gratisbilletter. Hva med golf eller fjellklatring i midnattssol? Tar du med sykkelen (du kan også leie her), vil du oppleve et slående vakkert område med veier spesielt tilrettelagt for syklister.

Foto: Bent Svinnung

Dinartica-regattaen
Den første internasjonale seilregatta som krysser Polarsirkelen.
Start i Dinard i Frankrike 21. juni. Første båt forventes til Svolvær etter ei uke. Landligge i Svolvær til 11. juli - før restart med Dinard som endelige mål.
Det vil bli avholdt en rekke arrangement under landliggen.

Foto: Bent Svinnung

Vestfjordseilasen
3. juli, ankomst Kabelvåg. Seilasen er enkelt beskrevet som Nord-Norges Færderseilas, men med solide røtter til gamle dagers ferd til Lofotfisket. Den går i dag fra Grøtøy/Nordskot i Steigen over Vestfjorden til Kabelvåg i Lofoten (like ved Svolvær).
I 2003 deltok i underkant av 100 båter.

Foto: Bent Svinnung

Lofoten Internasjonale Kunstfestival
28. mai til 25. juli avholdes Nord-Norges største samtidskunstfestival i Svolvær.
Biennalen har gjennom årene utviklet seg kraftig både i kvalitet, omfang og oppmerksomhet, og brukes som et eksempel på at det er mulig å vise viktig samtidskunst med deltakelse av sentrale, internasjonale kunstnere i den såkalte periferi.

Foto: Bent Svinnung
Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest
9. til 13. juli. 10 konserter i hele Lofoten med store internasjonale musikere. Pianovirtuos Leif Ove Andsnes er blant dem.
Konserter i blant annet Lofotkatedralen (Nord-Norges største trekirke) - i Kabelvåg.

Foto: Bent Svinnung

Andre aktuelle lenker:
Bilder fra Lofoten
Destinasjon Lofoten
Golf i Lofoten
Hurtigruten
Hvalsafari
Kart over Lofoten
Lofotakvariet
Lofoten turistguide
Lofotmuseet
Nordnorsk kunstnersenter
Vikingmuseet Lofotr
Tekst/fotos: Kulturkontoret

piltilbake