piltilbake Tromsøya rundt - vårens vakreste?

Foto: Bent Svinnung

Tromsøya rundt - Tromsø havpadleklubbs årlige, 24 km lange kajakkonkurranse/tur har vært arrangert sammenhengende i 15 år (2007) - med varierende oppslutning. De siste sju åran har deltakertallet variert mellom 24 (2000) og 60 (2007). Tendensen de siste tre har - sett under ett - vært stigende. Men det er fremdeles mye å hente - bare i forhold til antallet medlemmer i de to kajakklubbene i byen. Uforløst potensiale er vel ganske dekkanes...

Styret i THPK leter derfor med lys og lykte etter Den Store Inspirasjonsfaktoren som virkelig skal løfte Foto: Bent Svinnung arrangmentet opp - og inn i - Det komplette, nordnorske Kinderegget hva gjelder havpadling: Tromsøya rundt i Tromsø (mai/juni), Arctic Sea Kayak Race i Vesterålen (juli) og Spekkhoggersafarien i Tysfjorden (november). - Tre ting (nesten) på Foto: Bent Svinnung en gang er faktisk mulig! Tror vi.

Men hva er riktig strategi? Med fare for å generalisere på syltynt grunnlag, så synes det som om konkurranse-aspektet har tapt i ASKR-sammenheng (i 2006 ble det bare arrangert maraton, grunnet liten påmelding til racet), mens det er i ferd med å feste grepet igjen i Tromsøya rundt-sammenheng etter Foto: Bent Svinnung noen lunkne år med moderat engasjement.

At arrangementet i tillegg er "på gli" tidsmessig etter i alle år å ha vært sesongstart for de fleste padlerne nordpå kan også gjøre sitt til å samle flere aktive konkurransepadlere. Som nå rekker å legge inn en skikkelig treningsoppkjøring før arrangementet går av stabelen.

Hva er forskjellen på konkurransekonseptene? ASKRs sosiale camp/ramble-profilering favner bredere - og gjør den snaue uka på Tindsøya til en happening / fullblods ferieopplevelse. Mens Tromsøya rundt har mer preg av konsentrert begivenhet - og er sånn sett bedre egna for konkurranse. Noe styret akter å fokusere på i fortsettelsen - for å trekke utenbyspadlere til byen en helg i mai/juni og gjøre Foto: Bent Svinnung arrangementet til et must for alle kajakk-elskere. Uansett om de padler på tid Foto: Bent Svinnung - eller deltar i turklassen.

Så - hva inneholder så "pakka"? Til tross for en svak eim av testosteron innebærer Tromsøya rundt først og fremst en strålanes anledning til å møte likesinna innafor en hyggelig, sosial ramme. På havet på dagtid, rundt bål eller grilla selkjøtt under fjærefesten om kvelden. Og er du tilreisende og trenger overnatting, disponerer klubben lavvoer som - hvis noen ønsker det - blir satt opp i umiddelbar nærhet av klubbnaustene i Sjølundfjæra.

Dessuten kan du - som utenbys deltaker - reservere en av klubbens Boreal Inhuksuk & Muktuk kajakker på forhånd, slik at du slipper å dra med deg mer enn nødvendig på flyet. Mer info/påmelding vil bli lagt ut på Tromsø havpadleklubbs hjemmeside i god tid på forhånd.

Og - hvis værgudene til overmål forbarmer seg over arrangementet til de grader som de gjorde i det i juni 2007 og 2008 - hva mer kan en stakkars havpadler forlange?


piltilbake
© Tekst og bilder: Bent Svinnung