piltilbake Kajakkblotet i Tåfjorden 2001

Foto: Bent Svinnung

En padletur avec - Sommarøy - Tåfjorden (Tussøya) - Håja - Sommarøy 24. - 26. august 2001

Tradisjoner skal vi ikke kimse av. Spesielt ikke de som er velsigna fra oven med godt vær - nesten hver gang! Så er du i tvil om når du skal legge den nordnorske solferien neste år, ta for guds skyld med den siste helga i august. Da går den STORE padlebegivenheten i Tromsø-området i av stabelen i Tåfjorden på Tussøya. Så også i år. I overkant av 30 sjeler la i veg utover for egen kjøl eller godt hjulpet av lokalbåten. Og nøt tidenes desidert beste helstekte lam, marinert og hvitløksspekket av et topp kvalifisert kokke-team. Stor takk til Unn & co som - etter flere år med anarkistisk kjøttdeig-mekking - virkelig klarte å gjenreise den kollektive blotfølelsen!

Og rammen kunne ikke vært bedre. Knall sol fra skyfri himmel, havblikk. Og varm, innbydende sand på den sørligste (til høyre) stranda i Tåfjorden. (Den beste leirplassen til tross for manglende vann og sein morrasol... Kompenseres av finere omgivelser og mer inkluderende bålplass. Foto: Bent SvinnungFoto: Bent SvinnungOg lekkert frokost-svaberg) Turen utover fredag kveld - fra vi satte ut kajakkene en stykke før Sommarøy-broa til vi runda inn Tåfjorden - var en eneste langsom orgasme. Etter uker med noe som kan karakteriseres som temmelig "spesielt" sommervær var det endelig duket for en skikkelig lettkledd helg med badeliv og soltørking.

Men før vi kunne nyte saltvannet: Innledende bål- og festtrening. Til seint på natt. De fleste lot doggfall være doggfall og gjorde dype innhogg i medbrakt-lageret mensFoto: Bent Svinnung rekveden gikk unna som isbiter i en sydendrink. - Lørdag formiddag var det tid for angerFoto: Bent Svinnung - for noen. Mens andre brukte dagen til padling på silkehavet. Turen gikk opp til Håja - hvor en ny gjeng med blot-ister allerede koste seg i sommervarmen etter en innledende runde fra Vasstrand og nordvestover. Lang og deilig sløv ettermiddag, fylling av vannflasker og -sekker - før turen gikk tilbake til de festklare.

Resten av kvelden og natta skal jeg la ligge nesten ukommentert. Maten er nevnt, fludiumet likeså. Og alle så ut til å stortrives - ekstasen var faretruende nær! Flammene sto høyt, både i ganen (diverse originalt/mer-enn-originalt gikk på rundgang) i bålet Foto: Bent Svinnung (Goodyear brenner ekstremt godt! Pyro-genetikken ble behørig kommentert og debattert - også denne gangen!) og i følelselslivet (?!) (Nei da, itte je! smil - Behn Ari?)

Foto: Bent SvinnungFoto: Bent Svinnung

Søndagen opprant - tid for mer anger. Noen holdt botsøvelser til sein ettermiddag - mens atter andre krøp ut i sola for å nyte fellesfrokosten på svabergene. Tid for avskjed og oppbrudd - og hjemturen gikk via yttersida av Sommarøya. Og nok et sandparadis. Lang ettermiddag ble kveld før Sandnessundbroa igjen var passert. Og dusjvannet kunne renne over varmt solfjes. For siste gang i sommer?

piltilbake
© Tekst og bilder: Bent Svinnung