Bellvika (Kvaløya)

Beliggenhet
På vestsida av Kvaløya, på nord/nordøstsida av et nes (Klubben) ganske langt ut i Kaldfjorden

Beskrivelse
Et av de mest brukte utgangspunktene for kajakkturer på yttersida. Både pga. av kort kjøreavstand og lett tilgang til sentrale områder i padleeldoradoet rundt Vengsøya.

Adkomst
En halvtimes kjøring fra Tromsø - ta til høyre etter Sandnessundbrua, følg vegen ut av 60-sonen og ta til venstre opp Finnvikdalen mot Skulsfjord/Lyfjord.

Utsikt/sol/klima
Litt avhengig av hvor du befinner deg. Ved fergeleiet tar det litt tid før morrasola får tak, litt lenger inn i bukta (sandstranda) kan du nyte de første strålene... Og retur i kveldssol er alltid en nytelse i Bellvika.

Landingsforhold/parkering
Stranda innerst i bukta (følg vegen til Skulsfjorden et par hundre meter, ikke ta til venstre ned mot fergeleiet) har flott men bratt sand- og småsteinlanding - litt løs. Gode parkeringsplasser på begge sider av vegen

Ved fergeleiet (på begge sider av sjøbua til venstre før stoppskiltet - liten gressbakke avgrenset med tau) er det delvis støpt plate, delvis steinlanding. Hvis ikke tilgangen til gresset er blokkert av biler kan du lesse av på innsida av sperretauet. I så fall har du kun et par titalls meter å bære før kajakken er på havet. Bilen parkerer du langs vegen på høyresida - i lag med de andre fergebrukerne.

Telting
Hvis du - mot formodning - ikke tar løs direkte, kan stranda innerst i bukta anbefales som et sted å nyte kveldssola. Greie teltplasser på gresset i bakkant av stranda - men veldig nær vegen til Skulsfjorden... Ikke plassen jeg ville valgt hvis utgangspunktet var padling.

Vann
Har du glemt vannet, går det an å spørre ved fergeleiet...

Brendsel
Lite bålved ved stranda, siden det er mye utfart hit på penværsdager. Baser deg på primus.

Turmuligheter
Gode fotturmuligheter i alle himmelretninger (med unntak av rest vest) - men har du kommet kun for denne typen tur, har du allerede kjørt forbi de fleste lekkerbiskenene.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung