Engvik (Rebbenesøya)

Beliggenhet
På vestsida av Rebbenesøya, ytterst ute i nordvestdelen av Løksfjorden

Beskrivelse
En av få butikker på yttersida, sånn sett et MUST for alle som har tenkt seg på en lengre runde og trenger nye forsyninger underveis. Butikk og bebyggelse i Engvik for øvrig ligger godt skjermet bak Styrsøya og Litleøya

Adkomst
Korteste padleveg er fra Skarsfjorden. Alternativt ferge til Rebbenesøya og kjøring helt fram

Utsikt/sol/klima
Engvik ligger solrikt og fint til. En skikkelig gammal perle, sjøl om Framskrittet også har satt sine spor i form av moderniserte butikklokaler. (Marcus Engviks eftf) Men for øvrig er alt ved det "gamle": Kaffe på kanna og sitteplass inne hvis skitværet herjer utafor - og flott dingleplass på kaia når pilsen skal nytes utendørs i solskinnet.

Det er naturligvis åpningstider her, men er du i stor nød - eller i det ekstremt sosiale hjørnet - går det an å ringe butikken på tlf. 77641113 eller til Jonny Engvik privat: 77641168

Landingsforhold
Grei landing i god, lita rullesteinfjære m/en del tang rett ved sida av butikken. For dem som kommer med større båt er det lagt ut ei lita flytebrygge, opp til noen-og-tredve fot går helt greit. Kaia kan også brukes.

Telting
Det er flere flotte teltplasser rett bak butikken, på haugen eller ytterligere noen meter lenger nord - med utsikt i alle himmelretninger. Men dette er kanskje ikke plassen du slår leir?

Vann
På butikken eller i et av husene i nærheten

Brendsel
Glem bål. Primus

Turmuligheter
Skulle han snu på skikkelig mainnskit eller blåse opp, kan alternativet være en fottur i retning av Breivika. Stien starter i så fall innover på øya, et stykke forbi bebyggelsen innerst i Løksfjorden.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung