Fellesholmen

Beliggenhet
Rett vest for Vengsøya/Jøssøya og nordøst for Røssholmen

Foto: Bent Svinnung

Posisjon
69° 51.294' N  18° 17.870' E  Bunnen av keila

Beskrivelse
Fellesholmen er en liten klynge holmer og skjær som ligger for seg sjøl en halvtimes padling fra Jøssøya eller Røssholmen. Bratte og steile berg gjør landing her ute til en godværssyssel, med mindre du kommer med gummibåt og kan surfe tørt. Beste landingssted for kajakk er keila du når fra vestsida - den går halvveis inn i hovedholmen. Med andre ord en ugrei plass å oppholde seg når sørvesten stempler inn... (Se også turberetningene (Nesten) Sommer og sjokoladekake og Finale i rødt, gult og hvitt)

Adkomst
Fellesholmen er et naturlig stoppested på en tur langs ryggen fra Røssholmen i sør til Sandøya i nord. Korteste padleveg er fra Bellvika eller Grøtfjorden, alternativt ferga til Vengsøya.

Utsikt/sol/klima
Ingen fjell som stenger her! Fantastisk utsikt i alle himmelretninger - og sol omtrent hele døgnet om sommeren.

Landingsforhold
Keila har ingen strender, kun tang og stein. Så er det mye drag i sjøen kan det by på problemer å komme seg tørrskodd på/av land. Hør på værmeldinga før du bestemmer deg for en overnatting! Vær også obs på alle grunnene som omgir inngangen til keila. Bare ved moderat tungsjø bryter det gjerne opp mot meteren på skjærene rett sør og nord for åpninga.

Telting
Du finner brukbare teltplasser i forlengelsen av keila, eller ved å lete litt rundt. På sommersesongen er graset nydelig og nedbeita (det går en god del sauer her ute) - men litt "ryddearbeide" er påkrevd...

Vann
Det er ingen vann på Fellesholmen. (Med unntak av mikroskopiske sig. Men all saueskiten gjør dette uegna til noe som helst) Ta med alt du behøver.

Brendsel
Litt rekved på yttersida, men sanking krever litt jobbing. Baser deg på primus.

Turmuligheter
Hovedholmen er ikke stor, men verdt en rundtur! Og utsikten nytes best på det høyeste punktet - med en kaffekopp mellom fingran.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung