Gjellvika (Kvaløya)

Beliggenhet
På Brensholmen: Nordvendt strand et stykke forbi Sandviksletta, rett før Rørvikneset og brua over til Sommarøya. I nord utsikt til Tussøya, i vest Sommarøya. Bak stranda, på andre sida av hovedvegen troner Ørnfløya.

Beskrivelse
Et nydelig, lite sandeldorado med småstrender, nydelige gressbakker ispedd blomstereng.

Adkomst
Ca. 45 minutters kjøring fra Tromsø, avhengig av om du tar "ytre" eller "indre" veg.

Utsikt/sol/klima
Sjøl om stranda ligger nordvendt, er landskapet rundt ganske flatt. (Med unntak av Ørnfløya) Du har sola på stranda ganske tidlig, og beholder den helt til den går i havet. Vakker kveldsstrand!

Landingsforhold
Nydelige sandlandinger. Men ligger han på med nordavind, blir det en del sjø i buktene når han bryter over sandbankene og skjærene. Femti meter å bære kajakkene, og gode parkeringsplasser på høyre side når du kjører utover - rett på oversida av stranda.

Telting
Flotte teltplasser over alt. Det er klart at med vegen som "nabo" blir ikke dette førstevalget hvis du først har tatt turen helt hit ut - med kajakk. Men på den annen side merker du lite til trafikken, siden utsikten er så vakker - og det går fint an å trekke helt ned i fjæra med matlaging og pilsing.

Vann
Ingen vann på stranda. Det renner en bekk på andre sida av vegen, men den er neppe drikkanes. Ta med det du trenger, eventuelt bank på hos en av naboene og få deg litt påfyll.

Brendsel
Ingen rekved å oppdrive, siden stranda brukes flittig - og alle skal ha bål. Primus er førstevalget.

Turmuligheter
Dette er plassen du sitter og nyter. Fullt mulig å spasere litt, men det blir i overkant urbant og trafikert... Men noen liker jo det, og...

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung