Grindøya

Beliggenhet
Rett vest for sydspissen av Tromsøya, og rett sørøst for Håkøya.

Beskrivelse
Grindøya er det nærmeste turmålet for båtfolk i Tromsø. Og trafikken kan i perioder være stor, spesielt på sørstranda. Mye brukt som "rundingsmerke" for kajakkpadlere hele året. Øya er flat og langstrakt nord-sør, med en til dels myrlent kjerne omgitt av bergnabber og sand.

Adkomst
Ca. en halv times padling fra Sjølundfjæra eller et kvarter fra Sydspissen eller Håkøya.

Utsikt/sol/klima
Grindøya har sol omtrent hele døgnet om sommeren. Et skikkelig eldorado på varme sommerdager, og et nydelig mål for ettermiddagskosen - men ta med myggmiddel! Fordi øya er så flat, er det lurt å velge camp ut fra vindretningen.d

Landingsforhold
Flotte landingsforhold på både sør- og nordstranda. Men strendene kan ofte bli ganske bratte rundt flomålet. Dessuten er både øst- og vestsida full av små sandidyller, men her gjelder ferdselsforbudet i hekketida.

Telting
Gode teltplasser på gresset rett innafor strendene både på sør- og nordstranda. Slette og myke.

Vann
Ta med alt av mat/drikkevann. Hvis det ikke er for tørt, renner det en liten bekk i høyre kant av sørstranda, men smaken er ofte umiskjennelig myr.

Brendsel
Det er dårlig med brendsel på Grindøya. Ta derfor med det du trenger av ved, og supler med en tørrbjørk hvis du finner en.

Turmuligheter
Å gå fjæra på Grinøya er synonymt med vår. Men vær klar over hekketida og ferdselsforbudet som gjelder i perioden 1. mai til 20. juni. Da er det kun lov til å gå i land på de to hovedstrendene på sør- og nordsida. (På på neset til høyre for nordstranda er det også ferdselsforbud)

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung