Sandvika (Hersøya)

Beliggenhet
På nordvestsida av Hersøya, rett inn for Norskagen-neset

Beskrivelse
Nydelig, intim sandstrand med perfekt teltslette bak. Eller rettere: To strender, delt av et lite nes. (Se også turbeskrivelsen Pinse-perler (for padle-svin?) og Høsttur - rundt Rebbenesøya)

Adkomst
Korteste padleveg er fra Mikkelvika og videre opp Vargsundet mellom Rebbenesøya og Hersøya til nordspissen. Alternativt kan du kose deg i holmemylderet på østsida av Hersøya.

Utsikt/sol/klima
Nydelig sol store deler av døgnet. (Tross nordvendt, er ikke Hersøya så høy bak stranda) Panoramautsikt nord/nordøstover, mot Nordkvaløya og Store Måsvær, mot Grøtøya i nordvest og mot Rebbenesøya i vest.

Landingsforhold
Nydelig sandlanding - hvis du kommer på halvflødd pluss. Men er han fjære sjø, må du buksere deg inn mellom store steiner og råttang.

Telting
Brukbare teltplasser over hele sletta, men du bør sjekke fuktigheten hvis sommeren har vært normal våt. Hele teltsletta er et stort sig i dårlig vær, så velg deg ei lyngmadrass litt høyere enn omgivelsen. Men er du villig til å bære litt, er det mange tomter å ta av.

Vann
Det renner en liten bekk ut på høyresida av hytta til Georg, 2-300 meter vest for stranda. Men han anbefaler at du fyller fra kranen på vestsida av naustet dersom det er aktuelt, ikke i bekken. Det er noe sig av avfallsvann nedenfor hytta, mens vannet i kranen hentes et godt stykke ovafor.

Brendsel
Lite eller ingen rekved. Baser deg på primus til matlagingen.

Turmuligheter
Flotte fotturmuligheter over hele Hersøya.

Navnet
"Iflg. Rygh kan første ledd i øynavnet være et personnavn så som: Herjulf, Hergils eller kvinnenavnet Herdis. Øynavnet kan opprinnelig ha vært Hergilsøy. Samme førsteledd finner en i bl.a. Hertsøy i Helgøy herred, og Hersskjæret vest om Hekkingen."

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung