Bomber og granater!

Klubbtur til Jøvika 15.-16.mars

“Nei krig, det er sånne mannfolk-greier, det”, sa Mari, og ante vel neppe at hun hadde fyrt opp til en to timer lang diskusjon om forsvarpolitikk og tilliggende herligheter. Den ene debattanten fyrte løs etter den andre med stilsikker (?) presisjon over et utspist finnebiff-bord på Jøvika Jeger- og Fiskhytte. Problemet var bare at alle skjøt i hver sin retning med eksplosiver av ymse slag, hvilket selvfølgelig resulterte at ingen var enige selv om de nok egentlig var det hadde bare noen skjønt litt av hva de andre egentlig diskuterte! Den alltid klarttenkende Anne holdt rede på de 700 planene i diskusjonen såvel som sukkerposer med hull i, men det må vel sies at også hun kan ha sine uklare øyeblikk: Hvilke egenskaper ved Bent som kvalifiserte ham til å bli tiltalt med “Nå må du slutte å tøve, Finn!”, skal ikke undertegnede uttale seg om.....

To andre, mer tradisjonelle emner var også oppe til debatt i løpet av kvelden - ror-systemer (det temaet er vel noe utslitt, vel?) og rulle kontra kameratredning. Sistnevnte førte igjen til at hissige røde flekker kom til syne hos enkelte av debattantene, og innen kvelden var omme var vel de to ytterpolene “rullister” og “kameratister” klart definert. Borgerkrig ble det heldigvis heller ikke denne gang, og æren tilskrives Hailbobs (eller var det Hello Babs, Holly Woods eller Bob Hayleys? Eller noe annet?) komet som lokket alle høyt tempererte sinn ut i nattens svalende luft for undring og beskuelse. Dermed falt kroppstemperaturen igjen tilbake til det normale pi...sa-lunka og nattefreden var sikret.

Ellers kan det nevnes at Hr. Larsen har en egen samlende og beroligende effekt på klubbenes padlere (Se tegning).

Helt til slutt skal det sies at maten var god, underholdningsverdien høy, og at vi padlet frem og tilbake i tidvise snøbyger. Finværet møtte oss da vi hadde kjørt ca. en km tilbake mot byen og hadde etter sigende vært uforskammet nok til være der hele tiden mens vi var borte. Høylydte sukk over valg av klimatisk beliggenhet for klubbturen ble forsøkt fortrengt til fordel for tanken på at vi faktisk igjen hadde vært på tur!

Takk for nok en artig helg!
Birgit Brosø 1996