piltilbake Lekkert på Leknes

Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung

Klubbtur med Vestlofoten kajakklubb til Holsøya utafor Leknes 8. april 2003

For blaserte havpadlere i Tromsø høres det kanskje utrolig ut: At nystartete Vestlofoten kajakklubb med i underkant av tretti registrerte medlemmer klarer å stable på beina 23 entusiaster en grå formiddag Foto: Bent Svinnung på årets desidert lengste fredag.

Men - hva der det det heter? "Det skjedde i Foto: Bent Svinnung de dager..." Og sånn BLE det. Godt hjulpet av Nordkapp-stallen til Vestvågøy videre-gående skole (det konkrete resultatet av et heldig konkurskjøp?) - som etter en god del småjusteringer og plundring (kjent?) ble "redningen" for grovt regnet halvparten av den entusiastiske gjengen. - Det ble avgang fra naustet som skolen disponerer på Leknessjøen, et steinkast unna småbåthavna.

Se også turbildene på klubbens egne sider.

La gå at været kanskje ikke var helt optimalt - spesielt sammenliknet med torsdagen som hadde bydd på strålende sol og havblikk - mens vi koste oss i skjærgården mellom Ure og Mortsund. Men fredagens gråvær og litt vind ble bare krydder for Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung novisene som satte åra nølende i vannet for første gang - og syntes småkruset rundt nesset før pausebukta var oppmyking god nok. Og en ren velsignelse sammenliknet med tåkeveggen som kom siganes dagen etter - og satte brått stopp for all videre nyting av storslåtte Lofoten-scenarier... DENNE påsken. Med sikt på femti meter tre dager til ende ble det i stedet nærsynt kontakt med veipunktene på GPS-en akkompagnert av et og annet hastig blikk framover for å unngå hardhendt nærkontakt med grov granitt. Men bevares: Interessant nok... en stund.

piltilbake
© Tekst og bilder: Bent Svinnung