piltilbake

Døløya (Vestvågøy)

Beliggenhet
På sørsida av Vestvågøy, rett før Ure - og et (kort) steikast fra kaia i Leirvik.

Beskrivelse kart
Døløya - eller Lille Døløya for å være mer presis - ligger godt beskyttet på nordsida av hovedøya. Østsida er mer eller mindre "uthult" av et grunt sandbasseng som nesten fell tørt på fjære sjø. Behagelige gressletter og frodig, småkupert terreng.

Adkomst
Enkleste adkomst m/kajakk er med hurtigruten til Stamsund, etterfulgt av en snau times padletur rett vestover. Eller en drøy times kjøring med bil fra Svolvær til Ure. Feskarbonde-museet på Skaftneset ligger et par steinkast nordover og har en lekker sandstrand og parkeringsmuligheter.

Utsikt/sol/klima
Lille Døløya er åpen og gjestmild, med mye sol på dagtid. Ureberget kan imidlertid stikke av med noe av ettermiddagssola - til den titter fram på nordsida igjen seinere på kvelden. Nydelig utsikt mot Steine og Stamsund og øyriket utafor - og mot Ure og Ureberget i sørvest. Går du opp på ryggen rett bak teltsletta ser du mer eller mindre rett ned på kaia i Leirvik. Men allikevel oppleves Døløya som ganske ugenert.

Landingsforhold
Nydelig sandlanding på flo sjø. Bare å forandre kajakken i nærmeste gresstust. På fjære sjø kan det bli et stykke å bære/slepe. Men alt er relativt. Dette er en easy plass.

Telting/overnatting
Gresslettene har mange innbydende teltplasser. Bare å velge og vrake

Vann
Ta med deg alt av vann. Skulle det bli manko er det imidlertid nok av tappekraner å ta av innafor nærmeste steinkast.

Brendsel
Mikroskopis med rekved eller tørrvirke, primusen er et must.

Turmuligheter
Ikke stort plass å bevege seg på her. Men bare å slenge rundt på de frodige rabbene er mentalhygiene god nok. Legg deg heller ned i gresset og nyt!

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung