piltilbake

Nordland (Værøy)

Beliggenhet
På nordsida av Værøy, et par timers gange sørvest av Lofotodden og Mosken og tilsvarende padletur fra havneområdet på Sørland.

Beskrivelse Foto: Bent Svinnung
På Nordland finner du - foruten nydelige sandstrender - en flott rullesteinfjære, Mollbakken, like ved veien fra Sørland. I området er det gjort flere funn fra vikingtid og steinalder. På Nordland kan du lett se tre gamle havnivå - på henholdsvis 6, 12 og ca. 40 m over dagens havnivå.

Adkomst
Å padle fra Lofotodden til Værøy kan være en hårete opplevelse som ikke anbefales dem uten mye erfaring. Men det finnes et utmerket alternativ: Ferga Værøy-Røst-Bodø. I høysesongen er det også forbindelse til Moskenes - slik at det går an å kjøre eller padle seg dit - og hive kajakken på ferga. For en tur rundt Værøy anbefales på det varmeste! Nydelig øyrike stappfullt med grunner, holmer og skjær, kritthvite sandstrender og majestetiske rullsteinsfjærer. Som her på Nordland. Dette er det optimale kajakkområdet!

Utsikt/sol/klima
Værøy ligger midt i havet. Med tilhørende vær- og solforhold! smil Her får du det meste, inklusive noen hårete fallvindsopplevelser. Så sjekk vindretninga når du begir deg ut på havet i litt vind.

Landingsforhold
Her har du det meste å velge mellom. Fra strøkne sandstrandslandiger til hårete rullesteinsfjære.

Telting/overnatting
Masse flotte teltplasser rett i bakkant av sandstrendene. Bare å forsyne seg

Vann
Fyll opp på Sørland før du begir deg ut på tur. Blir lite flytende utenom havet når du først har forlatt sivilisasjonen på nordsida.

Turmuligheter
Flotte fotturmuligheter over hele øya. Men kajakken er nå beste måten å oppleve den på.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung