piltilbake

Nyvågar (Austvågøy)

Beliggenhet
På sørsida av Austvågøy, rett sør for Kabelvåg sentrum og en drøy halvtimes seiling sørvest for Svolvær.

Beskrivelse
Nyvågar Rorbuhotell (1989) har stort besøk av båtfolket hele sommeren, både på grunn av sentral beliggenhet, gode havnefasiliteter og alle attraksjonene som er samlet i umiddelbar nærhet. En plass det er ok å være sjøl når været slår seg vrangt. (Lofotakvariet, Lofotmuseet, Galleri Espolin Johnson) Rorbuanlegget er holdt i klassisk stil ut utgjør en fin innramming av flytebryggene.

Adkomst
Enkleste ankomst (kajakk) er hurtigruten til Svolvær - etterfulgt av en halvtimes padling sørvestover. Seilfolket nordfra kommer enten ned Raftsundet - via Svolvær - eller ned Gimsøystraumen via Henningsvær.

Utsikt/sol/klima
Nyvågar ligger lekkert til vest for Kabelvåg sentrum. Havneområdet er godt beskyttet - en skikkelig oase på en solskinnsdag.

Havneforhold/strøm/vann/toiletter/dusj/sauna/utleie
Nyvågar har to flytebrygger med utliggere. En del av dem litt korte for seifolket - beste plass for dem med lengde og mast er på tverrenden, fortøyd med spring i utliggerne på begge sider. (Som katamaranen på bildet) Både strøm og vann i forbindelse med bryggene, og døgnprisen omfatter også (fremdeles?) tilgang til toilettanlegg og sauna.

Innseilingen kan for øvrig være litt vanskelig å finne - og steinene/grunnene rundt leia harde å få nærkontakt med. Bruk tida - og ta det rolig.

Turmuligheter
Som sagt: Mange attraksjoner rett i nærheten. Kabelvåg er ellers også verdt et besøk. Og ønsker du å øke rekkevidden, er det mulig å leie sykler på Nyvågar.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung