piltilbake

Sildsandodden (Gimsøya)

Beliggenhet
På nordsida av Gimsøya, rett ut i storhavet.

Beskrivelse kart
Egentlig snakker vi om en hel rekke kritthvite sandstrender. Dette hadde vært paradis - hvis ikke vegen hadde gått rett i bakkant og bebyggelsen hadde ligget så nært. Men bevares: Glemmer du dette, kan du kose deg glugg ihjel i disse idyllene - som dessuten renner over av fantastiske klippeformasjoner. Havet har virkelig gjort den kreative jobben sin bra.

Adkomst
Enkleste adkomst er med bil. Her kan du sette kajakken ut hvor som helst. Og vegen går som sagt helt nedi fjærsteinan. Skal du padle deg hit, kommer du sannsynligvis opp fra Stamsund (og hurtigruta) enten via Nappstraumen eller Gimsøystraumen.

Utsikt/sol/klima
Sildsandodden og de andre strendene (Alkostranda, Makkleirstranda, Langstranda osv. mot øst og Hovsvika mot vest) ligger eksponert mot nordaværet. Neste stopp blir Vesterålen. Dette er megaplasser å nyte midnattsola! Og strandlivet for den saks skyld. På en varm sommerdag. Perler!

Landingsforhold
Litt avhengig av vindretning og styrke er dette en kjede med perfekte sandlandinger.

Telting/overnatting
Alle strendene har flotte gressletter i bakkant. Men de er på grensen til innmark alle sammen, så her er det lurt å gjøre en avtale med grunneieren før du slår opp teltet.

Vann
Ta med deg alt av vann. Hvis du ikke har tenkt å gå på nabobesøk, da. Nok av kraner å velge på hvis du er klar for litt sosial gymnastikk.

Brendsel
Lite rekved som blir liggende her - trafikken er stor. Så primusen er nødvendig.

Turmuligheter
Veldig kultivert her, så det er begrenset hvor interessant det er å bruke beina. Men å gå fjæra til Hovsund kan anbefales. Og fjellet Hoven rett mot sør ser jo også spenstig ut. Ellers er naturligvis beste framkomstmiddel kajakken - så får du litt avstand til bebyggelsen samtidig som du kan nyte herlighetene.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung