Marsletta (Torsnesaksla, Kvaløya)

Beliggenhet
Ligger eksponert under Torsnesaksla, på det siste neset du runder styrbord ut Malangskjeften før du ser Sommarøya.

Beskrivelse
Nok et vakkert svaberg- og sandrike. Idyllisk sandstrand mot sørøst, mens den motsatte sida av grøntdraget ender i en litt mer røff og eksponert sandstrand. Fordelen er at du kan velge landstigningsplass etter hvordan vinden blåser. Er det mye bølger på den ene stranda, er det sannsynligvis lettere å gå i land på den andre. Hvis han blåser inn eller ut Malangen. Uansett må du belage deg på litt sjø. Det er sjeldent havblikk her - midt i "trafikken".

Foto: Bent Svinnung

Adkomst
Korteste kajakkveg fra Tromsø er å kjøre til Brensholmen- eller Sommarøy-området og ta løs derfra. Ca. 45 minutter med bil - og deretter en drøy times padling, alt avhengig av startsted.

Utsikt/sol/klima
Solrikt hele sommersesongen. Torsnesaksla stjeler en del sol vinterstid, men da er neppe dette plassen å være. So why bother...

Landingsforhold
Sørøst-stranda har fin sandlanding. Helt problemfritt. Nordveststranda har også en god sandstrand, men den blir noe smalere på full fjære.

Telting
Flotte teltplasser over hele området. Men se opp for saueskit! Det er mengder - både av dyr og avføring. Så hvis du er veldig følsom for lukta, bør du finne deg en annen teltplass. Men dyran er koselig turselskap, spesielt på forsommeren, rett etter lammingen. (Off-white kosedyr i fleng, nesten så du forventer å se Vegard Ulvang komme gående over haugen med armene fulle av ullstrømper og Lambi toilettpapirruller... Reklameskadd? JEG?) Tips - hvis det blåser en del: Det gamle huset (som jeg om sider fikk tatt bilde av - etter å ha padla forbi ørten ganger de siste åran) byr på flott ly, så stikk fingeren opp i lufta og sjekk retningen - og plasser teltet der veggene gir mest ly.

Vann
Lite vann å oppdrive på neset, så ta med det du trenger.

Brendsel
Nok rekved å oppdrive til kaffebål. Men ha primusen i reserve

Turmuligheter
Flotte fotturmuligheter i begge retninger langs fjæra. Turen opp til aksla er heller ikke å forrakte for de med sans for utsikt - og midnattsol.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung