Mjølvika (Sandøya)

Beliggenhet
På østsida av Sandøya. Stor bukt med bebyggelse på vest- og sørsida og sandstrender i nord.

Beskrivelse
De tre fastboende i Mjølvika har nok av plass å boltre seg på. I tillegg til kaia til Cebakk, bygda og hyttene kan bukta by på nydelige sandstrender i nord - en på hver side av en gresslette som har bygd seg opp i sundet i løpet av åran (Gamlingan husker godt hvordan det var før, da de rodde gjennom...) Se også Fire strender... og et bryllup (Begivenhetsrike dager på Sandøya i 2001)

Adkomst
Mjølvika når du enklest per kajakk fra Skarsfjorden, Engvik (bil og ferge til Rebbenesøya) eller Kvaløyvågen (via overnatting på gammen?) Annet alternativ er å ta kajakken og/eller bagasjen med på ferga fra Bellvika. Se fergeruta (Alternativt Hurtigrutens hjemmeside)

Asle Cebakk, som driver utleie av rom på brygga i Mjølvika har også en liten skyssbåt. Så trenger du transport og/eller overnatting, kontakter du bare han på mobil: 948 02081 eller tlf: 777 48451.

Utsikt/sol/klima
Strendene i Mjølvika er solfylte og nydelige. Men nordavinden kan ruske godt, fallvinden tar gjerne en jafs av pipa hvis den får sjansen... Merk også at kveldssola forsvinner ganske tidlig. Skal du ha med deg midnattsola, tar du deg bare en tur til en av strendene på nordsida - hvor du kan nyte pastell-natta bak siluetten av Sørfugløya.

Landingsforhold
Flotte sandlandinger på begge strendene

Ankringsforhold
God sandbunn/ankringsbunn i bukta. Også plass på kaia til Cebakk - fortrinnsvis på innsida, siden ferga legger til på yttersia. Sjekk ruta før du legger deg der. Mye svart gummi, men fast landtau kan brukes for å trekke båten ut fra kaia. Spør pent etter litt landstrøm hvis du trenger.

Telting
Hvis du ikke er folkesky - og absolutt må ha total ensomhet - er det flotte teltplasser på gressletta mellom strendene nord i bukta. Nær den lille ryggen som skiller stranda fra danske Søren (det markerte brune huset lengst nord)

Vann
Ingen bekker i umiddelbar nærhet, men spør Søren - eller ta deg en tur inn i bygda

Brendsel
Lite eller ingen bålved. Sats på primusen.

Turmuligheter
Flotte turmuligheter, til alle de store sandstrendene på nordsida (langs fjære eller over lite eide) til Kirkvær eller opp på toppen av Sandøya. (Merket/staket sti med start sør i bebyggelsen) Anbefales!

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung