Musvær

Beliggenhet
Midt i "bassenget" - omgitt av Vengsøya i sør, Småvær og Lyngøya i vest, Kvaløya i øst og Gåsvær i nordøst.

Beskrivelse
Et eldorado av sandstrender, gressletter, hauger og keiler. Sånn sett kunne hver eneste holme i dette øyriket fått sin egen side. Men litt upraktisk, kanskje? Derfor en mer generell beskrivelse, så kan du bedrive utforskingen sjøl. Dette er definitivt plassen å la kajakken gli lydløst gjennom smale passasjer, over grunner og skjær på leting etter "ditt" paradis. (Bildene her er tatt langt sør i Musvær, i området Sennesholmen, Smaløya, Store Storåmøya)

Adkomst
Korteste padleveg fra Kvaløyvågen, alternativt Bellvika

Utsikt/sol/klima
Musvær er et sand- og solparadis hele året. Er det solstråler som trenger gjennom skydekket, kan du nyte dem her. Hele været stikker knapt opp av havet, og det er lite (= ingen ting) som hindrer sola fra å nå fram. Litt utsatt for vær og vind, samtidig som tettheten av holmer og skjær gjør tungsjøen til et ikke-problem.

Landingsforhold
Uendelig mange perfekte sandlandinger, strender og keiler.

Telting
Musvær er ganske kultivert i flækkan, men du har ingen problemer med å finne en perfekt plass til telt og primus på en av holmene i riket. Men det går mye husdyr rundt, så vis hensyn! Ingen søppel eller andre rester som kan skape problemer for de firbeinte.

Vann
Det finnes ikke vann annet enn på gården. Hvis du ikke er spesielt sosial, ta med det du trenger

Brendsel
Det ligger alltid rekved på yttersida - men sankingen krever en del jobbing. Baser deg på primusen.

Turmuligheter
Absolutt et alternativ å utforske Musvær på beina. Men det er så mye flottere fra kajakk, det gir seg mer eller mindre sjøl. Lykke til! Dette er artig....

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung