Nordstranda (Rebbenesøya)

Beliggenhet
På nordvestsida av Rebbenesøya, noen hundre meter nord for Breivika

Beskrivelse
Nydelig sandstrand med kupert sand/gresslette bak

Adkomst
Korteste padleveg fra Skarsfjorden, alternativt Mikkelvik eller ferge til Rebbenesøya og bil til Engvik.

Utsikt/sol/klima
Sol fra et stykke utpå formiddagen (høye fjell bak stranda sperrer for morrasola) Men Nordstranda er en perfekt plass å nyte ettermiddags-, kvelds- og midnattsola! Panoramautsikt til Sørfugløya i vest og delvis Sandøya i sørvest.

Landingsforhold
Flott sandlanding - tilsynelatende. Men stranda er ofte ganske bratt opp mot maksflo - og det ligger alltid dønninger her ute som løfter seg relativt mye før de treffer sanda. Ingen nybegynnerstrand. Se ellers mer inngående beskrivelse i turberetningen høsttur - rundt Rebbenesøya. Ha et øre på værmeldinga. For en ting er å komme seg tørrskodd i land, en annen å komme seg velberga AV stranda igjen. Snur han på vestlig, blir du fort liggende værfast her. Lenge. For Nordstranda har ingen "easy escape" slik som Breivika litt lenger sør.

Telting
Gode teltplasser på sletta bak stranda. Men relativt mye finkornet sand som kontinuerlig blåses opp i gresset. Vær forberedt på mye knasing mellom tennene når middagen skal inntas...

Vann
Midt på sommeren finner du knapt vann på Nordstranda. (Men i krisetilfeller går det an å løfte på litt steinene og finne rennende vann i tørre (tilsynelatende) bekkeleiet sør på stranda. Ta derfor med alt det du trenger.

Brendsel
Det er som oftest nok rekved her, siden stranda ikke brukes mye av andre fritidsbåter. Men ha primusen med i beredskap.

Turmuligheter
Det er mulig å gå fjæra sør- (Brekvika) og nordover, storslagne fjellformasjoner og vegger.Mmen rett bak stranda reiser fjellet seg ganske bratt.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung