Hestvika, Raudbergvika og Vedvika (Kvaløya)

Beliggenhet
Alle tre strendene ligger eksponert under Sørvikaksla, et stykke opp på det siste neset du runder styrbord ut Malangskjeften på veg mot Brensholmen og Sommarøya.

Beskrivelse
Hestvika, Raudbergvika og Vedvika er røffe, eksponerte, grove rullesteinsstrender. Alle tre er karakteriserte av fjellveggen bak med - som navnet Raudberg tilsier - vakre sjatteringer i rødt og rosa. En varm sommerdag med solbadet vegg kan gi vann i munnen på de mest blaserte.

Foto: Bent Svinnung

Adkomst
Korteste kajakkveg fra Tromsø er å kjøre til Brensholmen/Sommarøy og ta løs derfra. Ca. 45 minutter med bil - og deretter en drøy halvtimes padling til den nærmeste av strendene, alt avhengig av startsted.

Utsikt/sol/klima
Vestvendt og solrikt hele sommersesongen. Sørvikaksla stjeler en del sol vinterstid, men da er du neppe her...

Landingsforhold
Alle tre strendene består av rullestein av varierende størrelse - og nesten ingen sand. Men landingene er enkle - kajakken glir greit opp. Men vær obs på at havet godt kan bratte strendene betydelig i løpet av vinteren.

Telting
Du finner små teltplasser på de irrgrønne flatene bak strendene, men ikke nødvendigvis av den aller flateste sorten.... Med litt leting får du det imidlertid akseptabelt.

Vann
Lite vann å oppdrive her, så ta med det du trenger.

Brendsel
Du finner litt rekved til kaffebål - hvis ikke lokalbefolkninga har vært ekstra aktiv på turfronten. Men ha primusen i reserve

Turmuligheter
Gå fjæra er flott, men da er kanskje kajakken like anvendelig? Og spaserturen opp til toppen av aksla er flott! Lett gåanes ur/flanke.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung