piltilbake

Lemmingvær

Beliggenhet
Utafor sørsida av Senja, noen steinkast fra Senjehesten.

Beskrivelse
Nydelig, frodig lita øy, full av sandidyller, myr/halvmyr og mose. (Se også turbeskrivelsen Sand, sel og solformørkelse)

Adkomst
Korteste padleveg er fra Stonglandet eller Senjehesten. En halv til en snau times padling, avhengig av hvor du starter.

Utsikt/sol/klima
Solbadet nesten hele døgnet. Dette er Syden! Varmt, lunt - men ikke HELT fritt for mygg på en solvarm dag... Utsikt over Solbergfjorden mot Dyrøya, Andørja og Rolla i sør, Sandsøy, Bjarkøy, Helløya og Meløyvær i vest, Sør-Senja i nord og Stonglandet i øst.

Landingsforhold
Nydelige sandlandinger på vest-sørvest sida. Men- mange av dem ligger i bukter som feller helt tørt. Det kan bli langt å bære hvis du velger feil. Se kartet, så får du en viss anelse om hvor du ikke skal satse på overnatting.

Beste stranda er merket av med rød ring. Den er brattere enn gjennomsnittet - og det er kort å bære opp på gressbakken. Perfekt!

Telting
Perfekte plasser på sletta bak sørveststranda. Myk lyng = orgasmisk natt!

Vann
Hvis du ikke sjanser på en brønntur til husene på nordøstsida bør du ta med deg alt du trenger av vann.

Brendsel
Lite rekved. Du finner kanskje nok til et kaffebål, men baser deg i utgangspunktet kun på primus.

Vernebestemmelser
Lemmingvær er landskapsvernområde med dyrelivsfredning. I tiden fra og med 1. mai til og med 31. juli er det forbud mot ferdsel på land på et 238 daa stort område på den sørligste delen av Lemmingvær og på samtlige andre øyer, holmer og skjær som inngår i verneområdet. Se forskriften i sin helhet her.

Turmuligheter
En rundtur på øya er et MUST. Vennlig, myk - med runde former. Til fots eller per åre - begge deler anbefales. - Det er ingen vernebegrensninger i Lemmingvær, men enkelte av grunneierne praktiserer allikevel en "privat"variant som kan skape konflikter. Det lureste er derfor å ta seg en tur innom husene før telting i egg- og bærsesongen, så slipper du kanskje problemer...

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung