piltilbake

Småsanden (Giska, Senja)

Beliggenhet
I ly bak Lyngværneset i den lille fjordarmen Giska på nordsida av Senja, med Hekkingen i nord, Giskehaugen i øst og Baltsfjorden i vest

Beskrivelse
En liten idyll av ei sandstrand. Kritthvit og fager. Det blir skikkelig sydenstemning her på en varm sommerdag. Stranda blir brukt en del av hyttefolket - og eneste minus (i den grad det ER det) er at stranda ligger ganske nær Lyngværneset og bebyggelsen der. En smule "innsikt" med andre ord, siden folket på neset er flittige brukere av stedet. Men bevares: I forhold til Sørlandet.... Ikke verdt å nevne en gang.

Adkomst
Foto: Bent Svinnung Korteste padleveg er fra Hillesøy, Sommarøy eller Brensholmen. Totalt ca. 2-2 1/2 times padling. Alternativt går det an å kjøre til Senja - eller ta ferga fra Brensholmen til Laukvik og padle nordover og inn Hekkingsundet.

Utsikt/sol/klima
Solbadet det meste av dagen. Fjellene rundt er så lave at sola fint når ned til østsida av Giske hele sesongen.

Landingsforhold
Perfekt sandlanding - verken mer eller mindre.

Telting
Gode teltplasser på gressletta rett i bakkant av stranda.

Vann
Ingen vann på stranda. Ta med det du trenger - alternativt padle inn til Sandvika i bunnen av fjorden (den lille stranda til høyre før den med tre hytter bak) og fyll i bekken der. Godt drikkevann hele sesongen.

Brendsel
Lite eller ingen rekved. Primus er tingen.

Turmuligheter
Flotte spaserturer både innover og utover fjorden. Men er det pent vær og varm, er det fristende å bare bli på stranda. Og leke pakketur med familierabatt til 25.000,-.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung