Skarsfjorden (Ringvassøya)

Beliggenhet
På vestsida av Ringvassøya, godt beskyttet for det meste av vær.

Beskrivelse
Et av de mest brukte utgangspunktene for kajakkturer på yttersida. Lett tilgang til sentrale områder i padleeldoradoet rundt Rebbenesøya, Sandøya og øyrekka videre sørover - og til yttersida av Ringvassøya, med Klokkarholmen og gammen på Øra som opplagte mål.

Adkomst
Ca. en times kjøring fra Tromsø, men på delvis dårlige veger langs sørsida av Ringvassøya og over fjellet. Vær obs på at vegen ofte snør igjen i kortere eller lengre perioder om vinteren! (God grunn til å sjekke værmeldinga)

Vanligste utsettingsplass: Når du kommer ned fra fjellet til bunnen av fjorden, tar du brått til venstre langs en dårlig veg som går inn i bunnen og videre utover langs sørsida) Parker ved bekken (ca 2-300 meter) eller langs vegen på sørsida.

Utsikt/sol/klima
Litt avhengig av hvor i fjorden du befinner deg. I bunnen, sør i fjorden bruker sola litt tid på å nå ned om morgenen. Men midnattsola er fantastisk! Flott plass å starte og slutte normale helgeturer. (Ut fredag kveld, hjem søndag kveld)

Landingsforhold/parkering
God sand/småstein/leire-landing med en del tang. Et stykke å bære på fjære sjø, mens havet skyller nesten opp til vegfyllingen på flo. Liten, kort bakke opp til vegen og bilene.

Telting
Hvis du - mot formodning - ikke tar løs direkte, er det mange plasser å sette opp et telt - og nyte kveldssola.

Vann
God bekk rett med parkeringsplassen på oppsida av utsettingsplassen. Vann omtrent hele året.

Brendsel
Lite bålved å finne her. Baser deg på primus.

Turmuligheter
Gode fotturmuligheter i alle himmelretninger - men har du kommet kun for denne typen tur, har du allerede kjørt forbi mange lekkerbiskener.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung