Sørgrøtøy (Grøtøya)

Beliggenhet
På sørvestspissen av Grøtøya, innafor en klynge holmer og skjær mot vest.

Foto: Bent Svinnung

Beskrivelse
En grønn, overgrodd lunge bak en todelt sandstrand. Åpent og luftig, med nydelig utsikt til øyriket vestover kun et minutts spasertur opp på en haug. Utsikt sørover mot Rebbenesøya og Andammen, mot øst mot Hersøya. Stranda er lett å finne på grunn av lett synlige lavvo-stokker som står i venstrekanten av sletta. (Se også turberetningen Forsinka pinsetur med gammelpelsan og Høsttur - rundt Rebbenesøya.)

Adkomst
Korteste padleveg er fra Mikkelvik og forbi Hersøya, alternativt Skarsfjorden og Skagesundet/yttersida av Rebbenesøya.

Utsikt/sol/klima
Stranda ligger sørvendt, og har sol stort sett hele dagen. Litt skygge på kvelden, men en kort spasertur opp på nærmeste kolle gir flott midnattsol-utsikt.

Landingsforhold
Gode sandlandinger på begge sider av et lite "nes" (på lavvann)

Telting
Nok av teltplasser, men midt på sommeren er området så overgrodd at det er vanskelig å orientere seg. En del kupert, så gode liggeplasser fordrer LITT fintrøing.

Vann
Ta med nødvendig drikkevann. Det er en del sig på sørsida, men det krever jobbing... og gåing.

Brendsel
Lite rekved. Ta med nødvendig kaffebål-ved eller baser deg på primusen. Men også her kan en spasertur til yttersida lønne seg godt...

Turmuligheter
Holmene og skjærene på sørvestsida er et MUST! Å skli gjennom smale og grunne passasjer er en ren nytelse, mye vakkert å feste blikket på. Hele området rundt Sørgrøtøya er også laga for utforsking til fots, enten langs fjæra eller oppover liene mot toppen av øya.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung