piltilbake

Eidvika (Engeløya)

Beliggenhet
På nordvestsida av Engeløya, sør av Brunvær.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Eidvika er ei lita perle av en strand, vestvendt, med utsikt rett ut i storhavet. (Se også turbeskrivelsen Sosialt i Steigen)

Adkomst
Enkleste måten å komme til Eidvika er å kjøre nordover Engeløya mot Brunes. Fra Eidsvika og over eidet til stranda er det bare et bøttefløtt. Kajakkmessig kan du ta løs på storstranda på Bø og padle noen minutter nordover.

Utsikt/sol/klima
Vestvendt - og "i ly" av både Eidtinden og Mjeldtinden: Dette er kanskje ikke den optimale morrasol-plassen. Men midnattsola derimot.... Et fint overnattingsalternativ på overskya dager.

Landingsforhold
Nydelig sandlanding - enklere kan det ikke sies.

Telting
Helt greie teltplasser på sletta rett i bakkant av stranda eller på flatene mot nord.

Vann
Med mindre du tar med kanna og går på besøk i husan bare noen hundre meter bak stranda bør du ta med det du trenger av vann.

Brendsel
Lite rekved eller tørrvirke å finne her. Baser deg på primus only.

Foto: Bent Svinnung

Turmuligheter
Området nord for Eidvika er full av grunner, bukter og sund helt opp til Brunvær. Et skikkelig kajakk-eldorado - og en rundtur på kjøl er naturligvis et MUST.

Ellers kan du også ta beina fatt forbi Stokkøya og opp til Hestøysundet. Eller opp på Elshågen for å beundre minnesmerket over H. Hansen, sannsynligvis utvandret til "America".

Foto: Bent Svinnung

Idyllisk på en sommerdag - klart. Men at det også kan blåse her er det mange tegn på. Som denne "rullekaka" av et torvflak som har måttet gi tapt for en god, vinterlig nordøst.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung