piltilbake

Klokkvikodden og Lushola

Beliggenhet
Både Klokkvikodden og Lushola ligger på nesset under Brenntinden - på "terskelen" til Folda hvis du er på veg sørover. Lushola lengst nord - rett vest for Vetøya - mens Klokkvikodden ligger lenger sørøst - halvveis til Brennsund.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Begge strendene er sørvestvendte, med fine sandlandinger og innbydende teltsletter. Og begge domineres av Brenntinden som tårner seg opp bak dem. (Se også turbeskrivelsen Sosialt i Steigen)

Adkomst
Hvis du kommer bilvegen, må du ta løs enten fra Laukvika på sørsida og padle forbi Brennsund - eller fra Helnessund eller Brennvika på nordsida. Alternativt - og vanligvis - du er på veg nord- eller sørover på en lengre tur.

Utsikt/sol/klima
Begge strendene er Sydenferie på en varm sommerdag... Med nydelig utsikt mot sørvest. Men også desto mer utsatt når Folda utfolder (!?) seg en forblåst høstdag.

Landingsforhold
Begge strendene har brukbare landinger bestående av en blanding av småstein, sand og leire. Tildels langrunt - men ikke verre enn at det går an å bruke dem også hvis du ikke treffer perfekt i forhold til floa.

Telting
Fine teltsletter bak begge strendene. Men Klokkvikodden holder nok høyeste standard...

Vann
Med mindre du tar med kanna og går på besøk i Brennsund bare noen hundre meter langs fjæra, er det greit å ta med seg alt som skal drikkes. Det renner en bekk ned i Lushola, men vannføringen er varierende.

Brendsel
Litt rekved å finne, men baser deg på primusen.

Turmuligheter
En rundtur på bein eller kjøl hører med her. Fjæra og nabbene opp mot Brenntinden er fine - og en tur bort til Brennsund er også et must.

Bildene
De tre øverste er fra Klokkvikodden, det nederste viser Lushola slik den tar seg ut fra sjøsida.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung