piltilbake

Måsøy (Valsvær)

Beliggenhet
Måsøy ligger i Vestfjorden, sørøst i Valsvær - og noen bøttefløtt vest for nordvestspissen av Engeløya

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Måsøy består av flere store og små øyer, holmer og skjær - ispedd sandgrunner og små sandlunger. Men stort finner du sanda på bunnen. Over vann er det for det meste steilt fjell og tang/småsteinlandinger. Men til gjengjeld er det frodig, spesielt på de sørøstligste av øyene. (Se også turbeskrivelsen Nordnorske sommerstreif)

Adkomst
Hit du kommer du på kjøl only. Enten med seilbåt - via innerleia - eller på kajakkstreif nordover eller sørover gjennom øyriket vest av Engeløya.

Utsikt/sol/klima
Måsøy ligger åpent og solfylt til. Og østsida av øya - hvor de beste kajakklandingene og teltplassene befinner seg - er i tillegg godt skjermet av tett vegetasjon. Nydelig utsikt i alle himmelretninger hvis du bare beveger deg litt opp i terrenget.

Landingsforhold
Helt grei småstein- og tanglanding på nordøstsida av øya, godt skjermet for alt av drag. (Nederste sirkelen på kartet)

Ankringsforhold
Perfekt sandbunn og godt skjermet ankringsplass rett nord for sørøstspissen av Måsøy. I tillegg finner du fortøyningringer i fjell på nordøstsida av øya. Perfekte forhold for dem som vil ligge på svai.

Telting
Terrenget bak rullesteinslandingen er ganske kupert. Så du må nok lete litt for å finne den perfekte teltplassen. Men er du villig til å bære litt, bør det være mulig å finne noe akseptabelt. Og blomsterenga kan godt komme til å veie opp litt ujevnheter.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann. Her er det langt til nærmeste spring.

Brendsel
Lite rekved å finne. Så baser deg på primus - men gjør deg gjerne et kajakkstreif på yttersia for å lete etter kaffebål-mat.

Turmuligheter
Valsvær er absolutt verdt en rundtur på kjøl. Fortrinnsvis kajakk, for mange av passasjene er grunne - og mye feller også tørt.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung