piltilbake

Bjørnnesstranda (Ringvassøya)

Beliggenhet
Bjørnnesstranda ligger på nordvestsida av Ringvassøya, ytterst i Skarsfjorden - rett før du runder Bjørnnes på veg sørover mot Klokkarholmen og gammen på Øra.

Beskrivelse kart
Bjørnnesstranda er et lett tilgjengelig og klassisk strand-turmål for alskens småbåtfolk, vinter- og sommerpad-lere medregnet. Landingsplassen er eksponert for nordlige vinder, men ellers godt beskyttet.

Adkomst
Korteste padleveg er å legge ut Skarsfjorden en snau halvtime. Det er enkelt å snike seg langs land, og sånn sett unngå strømsjøen i Skagesundet.

Utsikt/sol/klima
Bjørnnesstranda er en drømmeplass for midnattsoltilbederne. (Men det tar tid før sola når ned til nesset om dagen) Panoramautsikt over hele øyriket i nord - fra Rebbenesøya og Skagesundet til Sandøya i nordvest hvis du tar deg en spasertur ut på nesset.

Landingsforhold
Gode landingsforhold for kajakken hvis det ikke blåser ekstremt mye. God, romslig og slakk sandlanding

Telting
Bjørnnesstranda er mye brukt sommerstid. Fordi den er lett tilgjengelig fra Skarsfjorden både via båt og eina. (Bare noen hundre meter til nærmeste bebyggelse) Den naturligste teltplassen - på en sandskulder bak hovedstranda - er nedslitt av mye bålliv. Ikke alt for innbydende å rulle ut underlaget her. Ellers er det en del halvmyr/sig - og lite gode teltplasser for øvrig.

Vann
Det er sig flere steder i fjellsida bak stranda, men lite eller ingen ting som egner seg som drikkevann. Ta med det du trenger fra byen, eller fyll i bekken ved parkeringsplassene i bunnen av Skarsfjorden.

Brendsel
Begrenset med drivved. Dessuten er trafikken så tett om sommeren at det meste som driver i land er brent opp før mygga kommer.

Turmuligheter
Flotte spaserturer i fjæra både øst- og vestover (Turen ut til Bjørnnesset anbefales!) Opp på fjellet går det også an å komme seg.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung