piltilbake

Hansnes (Ringvassøya)

Beliggenhet
Hansnes ligger på nordøstsida av Ringvassøya, ytterst i Langsundet.

Beskrivelse kart
Ved siden av å være fergeleiet over til Vannøya, Karlsøya og Reinøya er også Hansnes startpunkt for utforskingen av øyriket i nord per kajakk. Og en bra gjestebåthavn for dem med bredere kjøl. Se også turberetningene Jakta på hukommelsen og Karlsøy - med geiter, rock og hvalbiff.

Adkomst
Halvannen times kjøring fra Tromsø.

Utsikt/sol/klima
Hansnes ligger åpent og østvendt

Landingsforhold
Da de fylte ut for båthavna og ommøblerte havneområdet, forsvant de beste utsettingsplassene (nydelig sand) for kajakk. Steinfylling er mer problematisk. - Og hvis du i tillegg ønsker nærhet til fergeleiet i tilfelle "ukontrollert" retur, er alternativene få.

Men rett nord for fyllingen ut til fergeleiet, bratt ned, rett bak autovernet er det ei lita sand/tang/småsteinlanding nedafor et naust som egner seg utmerka til formålet. Du KAN ta sjansen på å parkere inntil autovernet, men skal du være på den trygge siden, kjør ned i båthavna eller finn deg en safe plass lenger opp i sentrum.

Havneforhold/strøm/vann
Hansnes har en førsteklasse båthavn, med gode gjesteplasser (hvis ikke alt er solgt til nå) - Imidlertid er det alltid en bås ledig, så hvis du kommer på kvelden, går det stort sett veldig bra. Gode og solide flyttebrygger, ingen låste porter. Og til og med helårsvann,siden de har ordna seg med telefritt rør ut i bassenget, og stuss som senkes ned slik at den ikke fryser. Brilliant! Strømuttak og vettuge priser. Måtte flere gjort som Hansnes...

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung