piltilbake

Purkevika (Lyngen)

Beliggenhet
Purkevika ligger på nordøstsida av Lyngenhalvøya, nord for Ytre Gammvika. Du padler bare forbi hellarvikneset, så er du der. Alternativt et lite stykke sørover fra Nordklubben.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Nydelig, lita småsteinsstrand - bare overflater og farger aleine er verdt en dag med nesa i fjæra. Vakkert er ordet. I bakkant en bratt skrent opp til neste plattå. På nordsida av stranda ei lita klynge med hytter som mer eller mindre er "limt" fast i lia. (Se også turberetningen Pinglefri Pinsepadling)

Adkomst
Du kommer hit primært med båt, fortrinnsvis fra vestsida av Lyngen. Du kan ta løs fra Russelv og padle rundt Nordklubben og sørover. Alternativt padler du heler østsida av halvøya fra Koppangen.

Utsikt/sol/klima
Purkevika ligger nordøstvendt - og virker nok trang og mørk hvis du kommer hit en solbadet ettermiddag. Skuldra bak tar det meste av kveldssola - men det er ganske sikkert helt nydelig når morrakaffen skal nytes på trammen.

Landingsforhold
Nydelig småsteinslanding. Som et kulelager. Men ganske bratt - så det lønner seg å skrå han litt før du treffer stranda.

Telting
Det er forholdsvis bratt overalt. Så derfor ingen åpenbare teltplasser. Men innimellom husan - hvis det ikke er folk hjemme - er det godt planert i flækkan. Men primært er vel dette en plass du pauser.

Vann
Masse vann - kort og godt. Nok en plass med nok av bekker og elver.

Brendsel
Sikkert tørrvirke å finne. Men er det høvelig "urbanisert" - sammenlikna med resten av østsida. Sannsynligvis holder det med primus og kaffekok.

Turmuligheter
Padleforholdene er jo nydelige. Bare et par bøttefløtt og en spurt opp til Nordklubben, det nordligste punktet på Lyngehalvøya. Fotturene oppover i terrenge blir vel både bratte og mørke, mens et streif langs fjæra ned mot nesset sør for stranda anbefales.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung