piltilbake

Rydningen (Ringvassøya)

Beliggenhet
Rydningen ligger på vestsida av Ringvassøya, ved Skagesundet. Rett innafor Sandviknesset, i ei lita, grunn bukt, Jøvika - noen bøttefløtt sør for Grundfjorden.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Rydningen er ei paradisisk, kritthvit sandbukt med azurblått Karibia-vann. Men det er kun fargen som minner om varmere himmelstrøk. På grunn av den store utskiftinga av vannmassene i Skagesundet er badetemperaturene elendige hele året. Hold deg heller på land og bruk solfaktor... smil (Se også turberetningen (Bare) gutta på (gamme)tur)

På vestsida av stranda, rett innafor nesset finner du et gammelt bruk som disponeres som feriehus. Østsida - som er aktuell som pause- og overnattingsplass ligger så pass langt unna bebyggelsen at det ikke burde være plagsomt for noen? Hvis det - mot formodning - er folk "hjemme" begge steder. Men tilbakemelding fra grunneierne på at denne sida overhode ligger på nett er såpass klar at du vel kan trekke noen konklusjoner sjøl - allemannsrett eller ikke. Den østlige delen av stranda - til et godt stykke forbi elva - tilhører imidlertid Solstrandeiendommen, og en av eierne er pasjonert kajakkpadler og medlem av klubben...

Adkomst
Du kommer hit enten med båt, eller ved å gå over fjellet fra Skarsfjorden, ca 9 km. Korteste padleveg er enten fra Mikkelvika og sørover, eller nordover fra Skarsfjorden. Men sjekk flo og fjære før du tar løs, siden han går med gode 5-6 knop på det sterkeste. Du kan imidlertid lure deg langs land det meste av vegen.

Utsikt/sol/klima
Rydningen ligger åpent og solfylt til. Med nydelig utsikt mot resten av Jøvika i nordøst, Rebbenesøya i vest - og øyriket i sørvest hvis du tar deg en kort spasertur.

Landingsforhold
Nydelig sandlanding! Og treffer du perfekt i forhold til floa, kan du padle helt inn til teltsletta og fortøye i en av pluggene.

Telting
Nydelige, flate teltplasser i fleng. Dette er luksus - kort og godt.

Vann
Bekken renner omtrent gjennom teltet. Nok å ta av.

Brendsel
Baser deg på primus. Her er ingen rekved å finne, og det er også begrensa med tørrvirke.

Turmuligheter
Her er det nok å ta av. Både til beins på på kjøl - sommer som vinter. Bare å forsyne seg! Med base på Rydning-stranda har du beskjeftigelse i mange dager...

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung