piltilbake

Ytre Gammvika (Lyngen)

Beliggenhet
Ytre Gammvika ligger på nordøstsida av Lyngenhalvøya, nord for Indre Gammvika. Du padler bare under Peppartind (1252 meter) og forbi Tromma, så er du der.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Nydelig, åpen, nordøstvendt dal med enorme lyngmoer - og med panoramautsikt mot Storgalten (1219 meter) i øst. (Se også turberetningen Pinglefri Pinsepadling)

Adkomst
Du kommer hit primært med båt, fortrinnsvis fra Koppangen. Men du kan også velge vestsida av Lyngen, ta løs fra Russelv og padle rundt Nordklubben og sørover. Også flott og grei fot/skitur over fra Nord-Lenangen.

Utsikt/sol/klima
Ytre Gammvika ligger nordøstvendt - og veldig åpent - til. Her har du sol det meste av døgnet - hvis du er villig til å bevege deg litt om kvelden. Midnattsola flekker flankene rimelig høyt til at det går an å ta med termosen og stolen... Utsikten mot øyriket videre øst- og nordover er på reinspikka orgasme-nivå. Dette er den desidert flotteste campen på denne sida av Lyngen.

Landingsforhold
Her finner du steinlanding only. Hvis du kommer rundt flo har du fin, smågrusa "båtstø" rett sør av elva. Men kommer du nærmere fjære er det bare storur ispedd tang. Det kan bli temmelig seriøst å komme seg på/av land når nordøsten først slår inn. Kort å bære til grassbakken.

Telting
Hele landskapet er som en stor svanemadrass: Fantastiske lyngmoer så langt øyet rekker - bare du krabber opp den første skuldra fra fjæra.

Vann
Masse vann - kort og godt. I tillegg til elva noen bøttefløtt fra teltet, finner du flere bekker i området.

Brendsel
Du må nok gå litt for å finne virke til kaffe- og kosebål. Denne plassen er tydeligvis mye i bruk, både i forbindelse med friluftsliv og reindrift. (Det står et "spikertelt" på skuldra på nordsida av elva - i tillegg til mange reingjerde-rester.) Det er tett mellom bålplassene - og desto lenger mellom vedpinnene. Baser deg derfor på primus til matlaginga.

Turmuligheter
For en gangs skyld er jeg frista til å si: "Ingen kommentar. Kom og se sjøl". Dette er bedre enn sex. No doubt. Bare å forsyne seg, sommer som vinter. En Must-plass for alle som er glad i friluftsliv. Sikkert et sponhelvete når han blåser godt - men når sola først skinner fra skyfri himmel? Himmel...

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung