piltilbake

Kvalvika (Kvaløya)

Beliggenhet
Kvalvika ligger vestvendt på yttersia av Kvaløya, med utsikt ut Malangskjeften og øyriket videre vestover. Rett nord for kirka på Brensholmen.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Hvis du kommer over land, ser du ikke klatreveggene før du mer eller mindre snubler over dem. Skal du nyte dem på avstand må du ut på havet. Området har vært sporadisk i bruk av klatrere gjennom 25 år, men det er først de siste åran at en del av rutene har blitt utstyrt med toppfester og borebolter. De fleste klatrerutene ligger på utsida av Storkløfta og Sauholekløfta. Se mer info, inklusive rutebeskrivelserTromsø klatreklubbs hjemmeside.

Adkomst
Korteste padleveg er fra Storslettvika ("city" og fergeleiet) eller Austeinvika (ved kirka). Skal du bruke beina, parkerer du på Ringvalen langs vegen til fergeleiet og følger veg og kjerreveg forbi Åsamyran og fram over Storsalen.

Ikke bruk noen av privatvegene opp mot bolighusene. Trafikken her ute sommerstid er stor, og de fastboende er ikke begistra for mye tråkking over jorder og gårdsplasser.

Utsikt/sol/klima
Kvalvika ligger åpent og solfylt til. Den perfekte plassen å nyte en bakende sommerdag! Kort vei til trim, enda kortere til krystallklart badevann. Og når nordvesten skreller torva av granitten er du neppe her ute hvis du ikke er spesielt glad i dårlig vær og sjykov.

Landingsforhold
Nydelig sandlanding ved Kvanmuren. Bedre får du det ikke. Ellers er det storur iblanda tang i hele Kvalvika. Definitivt ikke kajakkfolkets drømmeplass på en dag med drag i sjøen.

Telting
Sletta og draget bak stranda ved Kvanmuren inneholder flere gode teltplasser. Ellers er det ganske kupert i Kvalvika, sjøl om du ikke har noen problemer å finne deg noe å sove på nærmere klatreveggene.

Vann
Lite vann å finne her, så ta med deg det du trenger. Blir du fri, er det imidlertid ikke langt i nærmeste hus.

Brendsel
Baser deg på primus. En del rekved å finne, men området er mye brukt...

Turmuligheter
Kvalvika og området rundt bør inspiseres både per kajakk og bein. Flott og variert gåing/klyving, og nydelig utsikt. En lite våreventyr! Du finner barmark her ute nesten en måned før de siste snøflekkene forsvinner i Tromsø.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung