piltilbake

Maurnes (Sortland)

Beliggenhet
Maurnes ligger på nordvestsida av Hinnøya, 10 km nordøst for Sortland.

Beskrivelse
Maurnes Fiske Og Småbåtforening har et flott anlegg som ligger i en bukt, beskyttet av et nes i nordvest/vest og en molo i sørvest/sør. Gjestebrygga ligger ytterst og fungerer delvis som bølgebryter for sør/sørøstlige vinder.

Adkomst
Foto: Bent Svinnung Med seilbåt eller kajakk kommer du enten opp eller ned Sortlandsundet.

Utsikt/sol/klima
Båthavna ligger åpent og fin til, en fredelig plett - passe langt unna bebyggelse/Riksveg 82 mellom Sortland og Andenes. Og utsikten fra moloen er førsteklasses: Over mot Langøya i vest og Sortland og Kringelneset i sør.

Landingsforhold
Langs hele Maurnesodden, fra båthavna og nordover er det greie småsteinslandinger.

Kai/vann/strøm/sanitær/vaskemuligheter
Gjestebrygga med sine solide betongelementer har plass til 3-4 båter. Så langt jeg kunne konstatere var det ikke kranvann på/i nærheten av kaia, og strømtilkoblingen var småimprovisert: En gammel og halvbrent padde bak en dør i fyrlykta. Men det fungerte utmerket. Og prisene var høyst overkommelige, samtidig som gjestfriheten var stor.

Stort pluss: Ved enden av moloen ligger et klubbhus og et servicebygg med toilett, dusj og plenty med varmt vann. Ren nytelse for mannskap som har vært underveis noen dager siden forrige hårbløyting..

Telting
Greie teltplasser i bakkant av småsteinslandingene. Og relativt uforstyrra pga. avstanden til nærmeste bebyggelse. Trenger du vannpåfylling er det sikkert greit å slå seg til i passe avstand fra servicebygget.

Brendsel
Primus, kort og godt.

Historie
Fram til Sortlands- og Kvalsaukanbruene sto ferdig i 1975 gikk det ferge mellom Maurnes og Sortland.

Besøk
Første gang vi festa tampene i gjestebrygga med Ariel var i slutten av juli 2011. Etter en lang motvinds- og motstrømsetappe opp Sortlandssundet fra Melbu. Målet for kvelden/natta var Meløyvær, men vi innså tidlig at det ble i drøyeste laget. Dermed seilte vi maks høyde langs vestsida av Hinnøya, på leting etter en brukbar ankringsplass. Men kom i stedet til denne flotte båthavna.


piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung