piltilbake

Offersøy (Hinnøya)

Beliggenhet
Offersøy ligger i Vestfjorden, på sørsida av Hinnøya, noen bøttefløtt sørvest av Lødingen og utløpet av Tjeldsundet

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Offersøy er fra gammelt av et aktivt handelssted og fiskevær. Og deler av det gamle væreier-riket utgjør i dag ryggraden i Offersøy feriesenter (Se også turbeskrivelsen Nordnorske sommerstreif)

Adkomst
Offersøy ligger midt i Lødingen Vestbygd, 27 kilometer fra Kanstad på E-10, til/fra Lofoten. Det er 40 km til Lødingen, 80 km til Sortland, og 105 km til Harstad. Med seilbåt eller kajakk kommer du enten inn fra Vestfjorden, ned Tjeldsundet eller Raftsundet.

Utsikt/sol/klima
kart Offersøy ligger åpent og solfylt til. Med utsikt sørover - over Vestfjorden - mot Hamarøy og Steigen.

Landingsforhold
Rett ved feriesenteret er det færre gode landingsplasser, men du skal ikke mange steinkastene unna - både øst- og vestover - ør du finner god sand. Alternativt kan du bruke flytebrygga hvis du bare skal ha en kort is-stopp.

Kaiforhold/vann/strøm
Gjestebrygga på Offersøy er ikke av nyere dato, men like fullt brukanes. Du ligger godt beskyttet her inne bak et belte av holmer og skjær, så du trenger kun å ta høyde for eventuelt vindpress. Du finner både vann og strøm oppe på hovedkaia. (Nøkkelen til strømuttakene må hentes oppe i sjølve turistsenteret, og alt av betaling foretas også der. kart Vær obs på at de har åpningstider. Med andre ord: Ikke døgnåpent)

Telting
Du kan finne gode teltplasser rett i nærheten av turistsenteret. Men jeg ville anbetalt den nærmeste sandstranda på vestsida i stedet. Og heller en kort spasertur over til senteret hvis du ønsker litt sosialisering.

Vann
For kajakkfolket: Du finner slange på hovedkaia, rett opp for flytebrygga.

Brendsel
Primus, kort og godt. Her inne finner du ikke noen rekved.

Turmuligheter
I tillegg til at skjærgården rundt Offersøy bare utforskes på kjøl, finner du også fine fotturer i området.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung