piltilbake

Kvaløya (Steinavær)

Beliggenhet
Kvaløya og Steinavær ligger ute i Andfjorden, mellom Andøya og Senja - på høyde med Flakstadvåg

Beskrivelse
kart Kvaløya er enda mer avberra og ugjestmild enn de østligere øyene i Steinavær. (Se også turbeskrivelsene Nordnorske sommerstreif 2005 og Sand, sel og solformørkelse)

Adkomst
Steinavær når du enklest ved å bile til Flakstadvåg eller Rødsand og padle ut derfra. Ca. halvannen times padling nordover fra Meløyvær eller vestover fra Senja. Hvis du da ikke er på en lengre rundtur.

Utsikt/sol/klima
Du får nok av sol på Kvaløya - hvis du først får noe av sorten. Døgnet rundt om du kommer sommerstid. Men du kan også risikere å få mye annet av vær. Området er fullt av grunner og skjær - og han løfter og bryter godt hvis han kommer med en god kuling.

Landingsforhold
På Kvaløya er det dårlig med kajakklandinger. Kun ei lita keile på nordvestsida er brukanes hvis han er fullstendig havblikk. Ellers er eneste alternativet tanglanding på østsida ved det gamle kaianlegget - i ly for tungsjøen.

Ankringsforhold/lei
Du finner gode bunnforhold sørøst av Kvaløya, og ankringsplassen er godt beskyttet for det meste av (rimelig) vær. Blåser han imidlertid opp, ville jeg valgt meg ei anna uthavn... Og - som resten av Steinavær. Farvannet er i beste fall ureint...

Telting
Du finner alltids en plass å hive opp teltet. Men Kvaløya er plassen du bare padler igjennom - for å spare overnattinga til Styrmannsholmen lenger øst i været.

Vann
Du må ta med deg alt du trenger av vann.

Brendsel
Lite rekved å finne. Her blåstes og skylles det meste av.

Turmuligheter
En rundtur i været anbefales - hvis forholdene er bra og han løfter moderat..

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung