piltilbake

Urdvika (Mjelde)

Beliggenhet
Urdvika ligger under Mjeldefjellet, nord for Hovden, på nordvestnesset rett før Mistfjorden og rett øst for Landegode.

Beskrivelse
En tynn stripe forblåst sand ved foten av Mjeldefjellet. Nesten ingen vegetasjon, bare bratt sand og stein. I motsetning til Mjelde, litt lenger sør forbi et lite ness. (Se også turberetningen Sosialt i Steigen.)

Adkomst
Det enkleste er å ta beina fatt nordover fra Mjelde, der bilvegen slutter. Eller du kommer padlende langs land på veg nord- eller sørover.

Utsikt/sol/klima
På en knall sommerdag er dette Syden. Men nesset er utsatt og forblåst, du kan like godt få sandsstorm som bakende varme... For øde og forblåst etter min smak, og sand i ører, nese mat og drikke. Men noen synes jo det er meninga med livet...? - Jeg har imidlertid opplevd det meste av vær og forhold her ute opp gjennom åran, og Mjelde er fantastisk - hvis alternativet er å kjøre bil og ta beina fatt. Imidlertid kryr området nord for Mistfjorden med sandperler av langt høyere kvalitet... for dem som beveger seg på kjøl.

Landingsforhold
Bratt sand - legg han litt på skrå hvis du ikke har lyst til å bli hengende på baugen.

Overnatting/telting
I Urdvika blir det vel mye sand - og nesten ikke noe grønt. Skal du overnatte, ta turen forbi det lille nesset og ned til Mjelde. Der er det litt mer vegetasjon å plassere teltbunnen på.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann. Hvis du ikke vil gjøre et raid ned til bebyggelsen.

Brendsel
Sats på primusen. Lite rekved å finne, og stranda er mye i bruk om sommeren.

Turmuligheter
En spasertur langs fjellfoten er nesten et must. Mens du leker at du er på vestkysten av Thailand. Mjeldefjellet er spennende og særegent.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung