Likvika (Kvaløya)

Beliggenhet
På nordvestsiden av Kvaløya, med utsikt til Musvær i vest og Gåsvær i nordvest.

Beskrivelse
Som Forrabaltstranda består Likvika av to strender, skilt av et lite nes. Den nordligste, minste er også her den best beskyttete.

Adkomst
Du når stranda enklest fra Kvaløyvågen. Padle ut Kvalsundet mot Gåsvær og rund sørover så snart du ser Vengsøya i sør. Likvika er strand nummer to nordfra, etter at du har rundet en holme som på lavvann er forbundet med Kvaløya.

Utsikt/sol/klima
Likvika har panoramautsikt mot sør, vest og nord, fra Vengsøya i sør til Ringvassøya i nord. Solrik, periodevis skikkelig Syden når sola står på. Bade/ungevennlig. Kveldssola nytes best på neset som avgrenser stranda mot nord.

Landingsforhold
Seksstjerners. Fin sandlanding på begge strendene, men bruk den nordligste da den er slakkere og er langt mindre utsatt for drag og tungsjø enn den større, sørlige. Dessuten kortere å bære i forhold til camping/overnatting.

Ankringsforhold
Stein/leire/sandbunn. Godt feste

Telting
De beste teltplassene er rett opp for den nordligste stranda. Med egen "sittegruppe" (bord og benk) som har stått her flere tiår nå. Ganske slett/mykt. Også flere plasser på gressryggen mellom strendene, men disse er mer utsatt for vind i motsetning til "gryta" innafor den nordlige stranda.

Vann
Det renner en bekk i høyrekant av den nordlige og midt på den sørlige stranda. Vann hele sesongen.

Brendsel
Stranda er godt besøkt hele sommerhalvåret, derfor er det aldri mye rekve å finne her. Men en del tørrbjørk gjør samme nytten, uten at det er duka for noe særlig mer enn et normalt kaffebål.

Turmuligheter
Flotte fotturmuligheter opp på Kvaløya. Enkleste veg opp er å følge profilen bak den nordlige stranda. Også flotte fotturer langs fjæra mot sør og nord.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung