piltilbake

Krabbvågen (Stormolla)

Beliggenhet
På sørvestsida av Stormolla, i ei knøttlita bukt før du runder og ser inn til Brettesnes.

Beskrivelse
Nydelig, lita strand - eller rettere: Strender. Men den sørligste er den mest intime - og fineste. Ikke minst fordi sletta som tilhører den på nordsida er godt nedbeitet og full av ekskrementer. (Se også turbeskrivelsen Halvgjort - er velgjort?)

Adkomst
Korteste padleveg er ned Molldøra fra Svolvær, fra Skrova langs Lillemolla - eller du kan komme siganes rundt Stormolla fra Raftsundet/Digermulen.

Utsikt/sol/klima
Krabbvågen ligger sørvestvendt, lunt og fint på de fleste vindretninger, sjøl om sørvesten kan få litt tak inn her. Men mye øyer som beskytter mot "normal" vær. Også godt og varmt utpå dagen - også i vannet - når sola har varmet opp all steinen.

Landingsforhold
Nydelige sandlandinger. Og kort å bære opp på gressbakken. Perfekt!

Telting
På grunn av all sauen er sørstranda å foretrekke. Men her er det begrenset med teltplasser. Faktisk bare to-tre brukbare hvis du skal unngå myr/sig og stein. Der teltene står på det øverste bildet er faktisk de eneste akseptable - som vi fant fram til etter grundig befaring. Tørre, flate og i rimelig bæreavstand fra båtene. En del insekter trekker ned.

Vann
Er litt sig i lia bak, men på bakgrunn av husdyr-slitasjen er en kanne bak pedalene å foretrekke. Og er den tom, er det en kort tur inn til Brettesnes for påfylling.

Brendsel
Lite eller ingen rekved. Baser deg på primus, sjøl om du kanskje kan samle sammen til et kaffebål.

Turmuligheter
Flotte fotturmuligheter over hele nesset, sjøl om det bitvis er både glatt og fuktig. Flott utsikt fra kollene rett øst for stranda. Og en padletur i området hører med. Både rundt nesset - og over Molldøra, langs nordøststrendene på Lillemolla.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung