piltilbake

Steinberget (Moskenesøy)

Beliggenhet
På sørvestsida av Moskenesøy, rett nord for Refsvika.

Beskrivelse
Steinberget er nesset som beskytter Refsvika mot tungsjøen fra nordvest, og rett øst for den steile hammeren, finner du en liten strand med en gressrygg bak. (Se også turbeskrivelsen Ydmyk på Yttersia)

Adkomst
Dette er en av plassene du legger turen innom i forbindelse med en lengre ekspedisjon. Grunnene for å velge Steinberget-stranda framfor sjølve Refsvika kan være flere: Utsikt, vindretning, (du er beskyttet mot vind og tungsjø fra vest-sørvest) bæring (stranda er bratt, og avstandene korte) behov for litt (avgrenset) intimitet... På den andre siden er ikke dette plassen å være hvis han dreier nordlig. Du kan komme til å få problemer både med å berge teltet - og komme deg velberget på havet igjen.

Utsikt/sol/klima
Steinberg-stranda ligger åpent og solrikt til - med unntak av skyggen fra Steinberget. Men det er lett å "flytte etter" - og midnattsola er bare fantastisk herfra! Panoramautsikt både sørover og nordover.

Landingsforhold
Nydelig sandlanding på stranda (men husk at den er bratt). Kort å bære opp til gressbakken.

Telting/overnatting
Flotte, slette teltplasser på flata rett øst for Steinberget. Men dette blir fort en vindtunnel hvis vindretninga er ugunstig. Så ha et øre på værmeldinga.

Vann
Nærmeste bekk er noen steinkast nordover, i Turnbakkvika (hvor det kan være vanskelig nok å komme seg i land hvis det er antydning til tungsjø. Beina er kanskje enklest) - så ta med deg det du trenger.

Brendsel
Lite rekved å finne, så baser deg på primus. Men et kaffebål fikser du alltids.

Turmuligheter/klatring
Masse flotte fotturer i området. Sørover til Refsvika eller nordover langs strendene opp mot Måsnakken.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung