piltilbake

Båtneset (Austvågøy)

Beliggenhet
Båtneset ligger i Vatnfjorden, på nordvestsida av Austvågøy, på østsida av Sunnlandsfjorden, i ly av Laukvikøyan.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Båtneset er - som navnet tilsier - en "overgangssone" mellom bil og båt. Med andre ord en perfekt plass å sette ut kajakken. Du kjører bare til vegs ende og parkerer rett ved den lille flytebrygga. (Se også turbeskrivelsen Luftig Lofotraid)

Adkomst
Du når Båtneset enklest via bilvegen. Og plassen er neppe et sted du streifer innom på tur nord- eller sørover med kajakk. Med mindre du kommer ens ærend for å leke i straumene. De store vannmassene som skal forflyttes inn og ut av Vatnfjorden med flo og fjære passerer gjennom et trangt sund rett ved Båtneset, så her kan du teste avansert elvepadling hvis du ønsker.

Men også Nordstraumen - som du må passere på veg til øyriket utafor - kan gå temmelig stri hvis du bommer på flo og fjære. Så ta gjerne en titt i tidevannstabellen og sikt deg inn på straumskiftet. Du kan fort komme til å få mer trim enn du hadde forventa... Får du problemer, kan du også prøve et av sundene forbi Litløya sør for nesset. Siden det meste av vannmassene transporteres gjennom Nordstraumen.

Utsikt/sol/klima
Båtneset ligger åpent og solfylt til. Og godt beskyttet av øyene og nesene rett utafor. En flott plass å starte eller avslutte utforskinga av yttersia.

Landingsforhold
Stein og/eller tanglanding - alt avhengig av hvordan du treffer i forhold til flo og fjære

Telting/overnatting
Du finner flotte teltplasser på nesset. Men det er kanskje ikke førstevalget hvis du allikevel skal på tur? Imidlertid en grei løsning hvis du returnerer seint på kveld, og vil sove litt før kjøreturen hjem

Vann
Ta med deg det du trenger av vann. Er du i beit, er det imidlertid ikke langt til nærmeste hus.

Brendsel
Lite rekved å finne her inne. Baser deg på primus.

Turmuligheter
Et streif blant Laukvikøyan hører naturligvis med. og straumen er nevnt, i fall du trenger spenning.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung