piltilbake

Gullvika (Stormolla)

Beliggenhet
Gullvika ligger på østsida av Stormolla i Vestfjorden, noen bøttefløtt nordøst for Skrova og Litlmolla.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Gullvika ligger godt beskyttet i ly av Andklakken, Annaholmen og Gullvikholmen. Tilsynelatende er sørøstsida av Stormolla bratt, ugjestmild og røff, men når du har sneket deg inn i ly av holmene åpenbarer det seg flere lune viker innover i labyrinten. Du finner en del hyttebebyggelse, i tillegg til tursti. (Se også turbeskrivelsen Nordnorske sommerstreif)

Adkomst
Korteste padleveg er rett over fra Digermulen, Kabelvåg eller Svolvær, hvis du da ikke følger øyrekka innover fra Skrova. Alternativt kan du ta båt til Brettesnes og følge turstien som går på østsida av øya.

Utsikt/sol/klima
Gullvika ligger godt beskyttet - og følgelig tilbaketrukket fra yttersia - og utsikten. Solgangen er litt begrenset av bratte vegger. Rett bak, på nordsida finner du også Heggedalstinden og Bretten - begge på drøye sju hundre meter. Men varmt og lunt på en god sommerdag.

Landingsforhold
Flere varianter av landinger, fra små sandstrender (ytterst i bukta) til småsteinslandinger (innerst forbi hyttene, der bekken renner ut i bukta og og turstien krysser videre inn dalen.

Ankringsforhold
Perfekt sandbunn - og godt beskyttet for alt av vær - med unntak av fallvinder fra fjellene på nordsida. Men null sjø. Det er grunt i Gullvika, derfor er den første vika du kommer til best egna for seilbåtfolket.

Telting/overnatting
Du finner teltplasser flere steder i vika. Jeg foretrekker imidlertid de innerst forbi hyttene. Siden du får bekken som nærmeste nabo.

Vann
Det er vann i bekken det meste av sesongen - så langt jeg har vært i stand til å sjekke.

Brendsel
Lite rekved å finne. Baser deg på primus only.

Turmuligheter
Det er mange flotte padle/spaserturer i og rundt Gullvika. Så har du tid, følg gjerne turstien som fortsetter forbi hyttene og videre innover dalen. Masse flotte fjellformasjoner, variert og spennende.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung