piltilbake

Keila (Litlmolla)

Beliggenhet
Keila ligger sørvest på Litlmolla i Vestfjorden, noen bøttefløtt nordøst for Skrova og tilsvaranes sørvest for Stormolla.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung En liten, lekker sandstrand med en stor gresslette bak, omgitt av fjell på i overkant av fem hundre meter. Åpen og brei, med mange tufter og rustne rester etter tidligere anleggsvirksomhet? (Se også turbeskrivelsen Nordnorske sommerstreif)

Adkomst
Korteste padleveg er rett over fra Kabelvåg eller Svolvær, hvis du da ikke følger øyrekka utover via Stormolla - eller kommer padlanes fra Skrova.

Utsikt/sol/klima
Keila ligger åpent, sørøstvendt og solfylt til. Her får du det varmt og behagelig på varme sommerdager. Samtidig som sørøsten tar godt. Utsikt sørover mot Steigen, mens Nonstinden (543) tar alt av utsikt mot vest og nord.

Landingsforhold
Perfekt, finkorna sandlanding. Og kort å bære til gressbakken hvis du ikke treffer på maksfjære.

Ankringsforhold
Perfekt sandbunn - og godt beskyttet for det meste av rufsevær, med unntak av sørlige og østlige vinder. Du kan gå ganske langt inn i keila og slippe jernet på 3-4 meter.

Telting/overnatting
Perfekte teltplasser på sletta. Bedre får du det knapt.

Vann
Lite vann å finne på Litlmolla, så her bør du ta med alt du trenger. Er du imidlertid i beit, er det bare en kort padletur bort til Skrova.

Brendsel
Litt rekved å finne. Men neppe nok til noe mer enn en liten kaffelunk. Baser deg på primus only.

Turmuligheter
Det er mange flotte padle/spaserturer i og rundt Litlmolla. Så har du tid, ta deg gjerne en lengre fottur over hele øya. Enten over skaret bar sletta eller langs fjæra og innover Bjørnvågen.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung