Moltebærneset (Store Måsvær)

Beliggenhet
Moltebærneset liggger helt nord på Store Måsvær, nord for Hersøya, med Grøtøya i vest og Nordkvaløya i øst.

Beskrivelse
Foto: Bent Svinnung Foruten Store Måsvær som er den dominerende øya i dette været, består Måsvær en masse lave holmer og skjær på nord- og vestsida av SM. Perfekt kajakk-område, med mye skjær og grunner. Det bryter overalt hvis han ligger med litt tungsjø. (Se også turbeskrivelsen Plenty (med folk) på pinsetur, Pinse-perler (for padle-svin?) og Høsttur - rundt Rebbenesøya)

Adkomst
Korteste padleveg er fra Mikkelvika, nordover og opp Vargsundet (sjekk flo og fjære...) og langs vestsida av Hersøya og Store Måsvær - eller opp langs østsida av øyene, innimellom mylderet av holmer og skjær.

Utsikt/sol/klima
Moltebærneset ligger åpent og solfylt til. Med nydelig utsikt i alle himmelretninger. En perfekt plass å nyte panoramaet og stemninga - inklusive den svake bassrumlingen og lanternene fra skipsfarten mange sjømil til havs på seine høstkvelder.

Landingsforhold
Få eller ingen sandlandinger her nord i været, men til gjengjeld er tang/steinlandingene godt beskyttet mot tungsjøen av holmene og skjærene utafor. Kommer du på fjære sjø kan det bli langt å bære. Og grunnen innbyr ikke til sleping av kajakker. Det er en fordel å ha med et ekstra par armer. Sosialt er det også.

Lunsjplassen fra diverse (blant annet Millennium-turen til THPK) besøk, stranda ved Rikkerbugen har moderat rullsteinsstørrelse, mens keila rett sør for Moltebærneset er av den grovere sorten. Sletta bak er derimot velegna for kajakkene. Bærer du tørt, ligger farkosten veldig trygt.

Telting
Du finner flere idylliske plasser i området, sjøl om en del er ganske kuperte. Men er du først på Moltebærneset gir tomten seg sjøl. Oppe på toppen finner du plass til et telt på en paddeflat svanemadrass. Pluggene sitter som støpt, og du har verdens flotteste utsiktstomt. Men ha et øre på værmeldinga. Her ligger du høvelig utsatt.

Vann
Ta med deg alt du trenger av vann.

Brendsel
Ingen rekved å finne her, og minimalt med tørrvirke. Primus er nødvendig.

Turmuligheter
Flotte spaserturer over hele Store Måsvær. Nydelig utsikt fra toppen! Ellers er en padletur på kryss og tvers i været et absolutt must! Her kan du utforske i dagesvis uten å bli lei.

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung