Sandvika (Karlsøy)

Beliggenhet
Sandvika ligger på nordøstsida av Karlsøy, og består av en flere store sandstrender delt av en et lite nes.

Beskrivelse
Kort og godt et paradis: Nydelige strender med gressbakker på innsida, beitet ned til golfstandard av geiteflokkene som passerer med mellomrom. Småkupert og frodig. Kort vei til bygda over et lite eide. Se også Med geiter, rock og hvalbiff (En padle- og festivaltur til Karlsøy)

Adkomst
Kajakkfolket kommer vanligvis padlende fra Hansnes. Båtene kan settes ut ved ferjeleiet. Et par timers padling, med runding av øst- (ikke å anbefale på nordlige vinder - sjøen løfter godt over grunnene ved fyret - blir en del rotsjø og skvalp før du når stranda) eller vestsida.

Utsikt/sol/klima
Sandvika er et solparadis, med utsikt nordover mot Vannøya og nordøst mot Skjervøy.

Landingsforhold
Flott sandlanding. Men nordavind kan by på visse problemer. Han bryter godt, og kommer du nærmere flo kan du oppleve at den øverste delen av stranda kan bli i bratteste laget hvis du prøver å surfe tørt. I stedet for en kjapp utstiging og berging kan du risikere å bli dratt ut igjen, komme på tverra og bli kjørt i vaskemaskina. - Løsninga er den samme som i Breivika på Rebbenesøya: Sett kursen for bekkeleiet helt til venstre på stranda. Det er flatere og har nok lommer av vann til at du kommer deg greit og velberga inn.

Telting
Fra venstre del av stranda er det bare noen titalls meter å bære opp til gresskanten - og de første, gode telt- og bålplassene til høyre for båtvraket og den sammensunkne jordgammen. Men hele Sandvika er full av gode teltplasser, det er bare å forsyne seg. Til og med utedo finner du her, snaue hundre meter til høyre for teltplassene og litt inn i bjørkeskogen.

Vann
Ta med deg drikkevann. Det er et lite myrsig på sletta til venstre høyre for gammen, men det bør kokes. Ta heller med kanna over til bygda og benytt anledningen til å se deg litt om samtidig.

Brendsel
Det er lite rekved i Sandvika. Ikke bare er området godt ryddet og vedlikeholdt - det er også mye brukt, så skal du ha deg kaffebål, ta med noen pinner for sikkerhets skyld.

Turmuligheter
Karlsøya er et eldorado, masse spennende botanisk og geologisk. Noe du kan lese om på hjemmesidene deres. Masse turmuligheter, det er bare å ta på seg skoan og begynne å gå!

piltilbake

© Tekst og bilder: Bent Svinnung
Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung Foto: Bent Svinnung